VIDEO/ PROVOKATIVNI METEOALARM - ISPLATIO SE!

Od seksi prognoze do ministarstva finansija: Sjećate li se 'Lanine vremenske prognoze' na OBN-u i voditeljice u vešu?

ŽENA iN18.07.17, 10:37h

Od seksi prognoze do ministarstva finansija: Sjećate li se 'Lanine vremenske prognoze' na OBN-u i voditeljice u vešu?
Poslije kratkog straža na RTS-u gdje je vodila emisiju “Reli”, ona se preselila u Sarajevo gdje je na Televiziji OBN vodila provokativnu vremensku prognozu. Na YouTubeu je moguće naći veliki broj klipova u kojima Dramićaninova u donjem vešu vodi improvizovanu vremensku prognozu

 

Lana Dramićanin (36), nekadašnja voditeljica “Lanine vremenske prognoze” koja se prije dosta godina emitovana na OBN televiziji, danas je (sretno) zaposlena je u Ministarstvu finansija Srbije, piše Blic.rs.

 

Dramićanin, kako saznaje “Blic”, radi u Sektoru finansijski sistem nešto više od godinu dana. Ove informacije potvrđene su i iz press službe ovog ministarstva.


- Lana Dramićanin je u radnom odnosu na određeno vrijeme u Sektoru za finansijski sistem. Ona ispunjava sve formalno-pravne uslove za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme i obavljanje poslova radnog mjesta na koje je primljena. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2010. godine sa prosjekom 9,75, a 2014. godine je stekla zvanje master pravnika na istom fakultetu. Govori engleski, francuski i španski jezik”, navode u press službi.

 

Oni su, ipak, izbjegli da odgovore na pitanje “Blica” na čiju je preporuku Lana Dramićanin završila u ovoj instituciji.


Iako Dramićaninova, kako se u odgovoru navodi, ima odgovarajuće kvalifikacije, nemoguće je da baš niko u kadrovskoj službi nije ukucao njeno ime na Googleu da provjeri šta je prethodno radila.


Naime, poslije kratkog straža na RTS-u gdje je vodila emisiju “Reli”, ona se preselila u Sarajevo gdje je na Televiziji OBN vodila provokativnu vremensku prognozu. Na YouTubeu je moguće naći veliki broj klipova u kojima Dramićaninova u donjem vešu vodi improvizovanu vremensku prognozu.


U jednoj epizodi, maznim glasom, obučena kao seksi policajka  u trećem licu govori o sebi:


“Do Laninih ušica stigao je zanimljiv prijedlog. Kako bi se izbjegle saobraćajne gužve, trebalo bi izgraditi podzemne garaže. A Lana misli ovako: zašto bi neko kupio ‘mercedes’ ili ‘audi’ ako mora da se krije ispod zemlje. I Lana je zaključila sledeće: automobili moraju ostati na zemlji, a kuće graditi ispod zemlje. Prizemlje bi bilo na samoj površini, a viši spratovi bi išli nadole. Pošto Lana radi sve kućne poslove, oduševljena je svojim predlogom, jer više ne bi morala da pere prozore i sluša kako majke opominju djecu da se ne naginju kroz prozor. Lana misli da bi se tako riješilo i pitanje grijanja stanova jer bi temperatura preko cijele godine bila ista.”

 


Povukla se iz javnosti


Dramićaninova nije željela da prokomentariše za “Blic” svoju ulogu u Ministarstvu finansija, niti šta ju je kvalifikovalo za tu poziciju.


Gledaoci već nekolikog godina nisu bili u prilici da uživaju u njenim šarmantnim emisijama. Čini se da je to vrijeme podalje od oka kamere iskoristila pripremajući se za novu, daleko ozbiljniju karijeru, ali podalje od svjetlosti reflektora.


Svojevremeno je u intervju za “Blic” rekla da, kako kruži šala, “Čak ni Čak Noris ne zna kakvo će vrijeme biti, samo Lana zna”.

 

(Blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


DEPO
KOMENTARI