PODRŠKA PREDSJEDNIKA BOŠNJAČKOG POKRETA

Sejfudin Tokić: U pravu je Izetbegović, Dodik je danas najveća opasnost za novi rat u BiH i regionu!

Front18.07.17, 10:04h

Sejfudin Tokić: U pravu je Izetbegović, Dodik je danas najveća opasnost za novi rat u BiH i regionu!
- Kontinuirano negiranje zločina genocida nad Bošnjacima 92.-95. i veličanje djela najvećih ratnih zločinaca Karadžića i Mladića, na tlu Evrope poslije Hilerovog režima, svrstalo ga je u red najretrogradnijih političara koji djeluju u ovom dijelu svijeta, navodi se u saopštenju Sefudina Tokića

  

 

Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta, povodom zahtjeva člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića Tužilaštvu BiH, OHR-u i PIC-u za sankcionisanje Milorada Dodika zbog antidejtonskog djelovanja, dao je sljedeću izjavu za javnost:


Milorad Dodik, predsjednik manjeg bh. entiteta, više godina nekažnjeno djeluje sa političkih pozicija rušenja mirovnog sporazuma, negiranja države BiH i identiteta bošnjačkog naroda. Posljednjih godina on otvoreno intenzivno djeluje u pravcu onemogućavanja uključivanja BiH u EU i NATO te jačanja ruskog uticaja u BiH i regiji.


Kontinuirano negiranje zločina genocida nad Bošnjacima 92.-95. i veličanje djela najvećih ratnih zločinaca Karadžića i Mladića, na tlu Evrope poslije Hilerovog režima, svrstalo ga je u red najretrogradnijih političara koji djeluju u ovom dijelu svijeta.


Sankcije administracije SAD-a uvedene Miloradu Dodiku nisu zaustavile njegovo djelovanje i njegova politika danas predstavlja najozbiljniju opasnost od obnove ratnih sukoba u BiH i regionu.


Zbog svega gore navedenog, u ime Bošnjačkog pokreta dajem punu podršku članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću u zahtjevima iskazanim u obraćanju Tužilaštvu BiH, visokom predstavniku i Vijeću za implementaciju mira (OHR i PIC).


Vjerujem da sadržaj ovih zahtjeva izražava stavove apsolutne većine građana države BiH i bošnjačkog naroda u cjelini.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook