vatra kontrolisana čitavu noć

Ljubinje: Situacija konačno nešto stabilnija, helikopter gasi požar od ranih jutarnjih sati

Hronika18.07.17, 08:53h

Ljubinje: Situacija konačno nešto stabilnija, helikopter gasi požar od ranih jutarnjih sati
Helikopter Oružanih snaga BiH, koji je još jučer pomogao u gašenju požara u ljubinjskim selima, djelovao je ponovo u jutarnjim satima i nadgledat će požarnu liniju, u slučaju da se ponovo aktivira vatra

 

Nakon jučerašnje intervencije helikoptera Oružanih snaga BiH, situacija na požarima koji su zahvatili sela u Ljubinju danas je mnogo bolja.

 

Helikopter Oružanih snaga BiH, koji je još jučer pomogao u gašenju požara u ljubinjskim selima, djelovao je ponovo u jutarnjim satima i nadgledat će požarnu liniju, u slučaju da se ponovo aktivira vatra.

 

Starješina Vatrogasne jednice Ljubinje Miodrag Ilić potvrdio je danas Feni da su čitavu noć vatrenu stihiju držali pod kontrolom pripadnici vatrogasnih jednica Ljubinje i Trebinje, Oružanih snaga BiH, šumskog gazdinstva, policija, mještani.

 

-Vatra je trenutno stavljena pod kontrolu i nadamo se da će u narednim satima sve biti ugašeno, ukoliko se požari na nekoj od linija ponovo ne aktiviraju - precizirao je Ilić.

 

Istakao je da imaju pomoć kolega i iz drugih općina.

 

U Ljubinje je došla i ekipa dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Banje Luke sa značajnom opremom, naprtnjačama i automobilom “lada niva” s pumpom visokog pritiska.

 

Vatra je jučer zahvatila sela Obzir i Pustipusi, a za četiri dana požara, nezvanično, izgorjelo je više od dvije hiljade hektara šume i niskog rastinja, kuća, više štala i pomoćnih objekata, desetine grla krupne i sitne stoke, te elektro-mreža.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook