situacija alarmantna

Crna Gora u gašenju požara traži pomoć od EU

Hronika17.07.17, 21:00h

Crna Gora u gašenju požara traži pomoć od EU
Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore uputilo je EU zahtjev za međunarodnu pomoć, a kako ističe prvi čovjek tog resora Mevludin Nuhodžić, odgovor očekuju do kraja dana

 

Zbog veoma teške situacija s požarima, Crna Gora traži pomoć iz regije i EU. 

 

Predsjednici općina Herceg Novi, Kotor i Tivat uputili su zahtjev premijeru Dušku Markoviću i Ministarstvu unutrašnjih poslova za hitan angažman zrakoplovstva u gašenju požara na Luštici, ocjenjujući da je situacija alarmantna i da treba tražiti pomoć iz regije, prenosi RTCG.

 

 Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore uputilo je EU zahtjev za međunarodnu pomoć, a kako ističe prvi čovjek tog resora Mevludin Nuhodžić, odgovor očekuju do kraja dana.

 

- Zatražili smo pomoć od Europske unije i naš se zahtjev već razmatra u Buxellesu, o mogućnosti da se u pomoć uključe zrakoplovi s najbližih destinacija u okruženju i postoji mogućnost da nam večeras bude upućena pomoć zrakolovima - kazao je Nuhodžić.

 

Požari u Crnoj Gori bukte posljednjih dana, a najviše ih je na primorju u bokeškim općinama i u Podgorici. Najveća borba s vatrenom stihijom je na poluotoku Luštica, a zbog jakog vjetra protupožarni zrakoplovi ne mogu u svakom trenutku da pruže pomoć iz zraka. 

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook