buktinje posvuda

Vatra kod Šibenika prijeti kućama, veliki šumski požar buknuo kod Šestanovca

Hronika16.07.17, 15:10h

Vatra kod Šibenika prijeti kućama, veliki šumski požar buknuo kod Šestanovca
U Brodarici su na terenu sve raspoložive vatrogasne snage, a na požarište je stigao i kanader koji će pokušati pomoći vatrogascima iz zraka

 

Požar kod Brodarice pored Šibenika zbog jake bure prijeti kućama, doznaje se u nedjelju od vatrogasaca.


Požar je buknuo oko 10.40 sati, vatrogasci su brzo izašli na teren, no požar je buknuo u blizini kuća te je nošen jakom burom zaprijetio stambenim objektima.

 

Kako se doznaje iz Javne vatrogasne jedinice Šibenik, gori uglavnom trava i makija, a vatrogascima probleme zadaje jaka bura.


 
U Brodarici su na terenu sve raspoložive vatrogasne snage, a na požarište je stigao i kanader koji će pokušati pomoći vatrogascima iz zraka.

 

Borba s vatrom još traje, opasnost za najbliže kuće nije prošla, a u gašenje su se uključili i stanovnici te turisti koji vodom natapaju suhu travu i nisko rastinje u okućnicama.


 
U nedjelju ujutro buknuo je veliki šumski požar u mjestu Prpuša, u općini Šestanovac, kojega gase sve tamošnje raspoložive vatrogasne snage, doznaje se od vatrogasaca.


 
Požar je zahvatio šumski teren na kojem ima i nešto niskog rastinja i makije. Nedaleko od požarišta nalaze se i objekti koji za sada nisu ugroženi, no problem je što na tom području puše jaka bura koja bi, osim što širi vatru, u svakom trenutku mogla mijenjati smjer.


 
Kako se očekuje, tokom prijepodneva bi u pomoć vatrogascima trebali stići kanaderi, javlja Hina.


 
Zbog tog je požara, odnosno gustog dima koji se širi s požarišta, zatvorena i cesta Cista Provo-Šestanovac, izvijestila je splitska policija.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook