VIDEO/ GORKA ŽIVOTNA PRIČA IZ TARČINA

Arapi kupili kuću, porodica Čopra nema gdje iseliti: Hvala Vam, ali ovim činom dotakao sam dno dna!

Hronika15.07.17, 18:24h

Arapi kupili kuću, porodica Čopra nema gdje iseliti: Hvala Vam, ali ovim činom dotakao sam dno dna!
- Ne mogu da vjerujem da ja koji sve znam da radim nemam posao i da molim da budem na televiziji kako bi svojoj djeci nešto obezbijedio, ovo je strašno, kaže Senihad Čopra, čovjek koji ne traži sadaku, već mogućnost da radi i zaradi

 

 

U naselju Tarčin u Sarajevu u tuđoj sada već i prodatoj kući stanuje porordica Čopra i čeka dan kada će morati iseliti. Bolnu životnu priču ove porodice prenosi Hayat TV u emisiji "Ispuni mi želju".


Naime, kuća koju su dobili na korištenje, u kojoj su proveli 14 godina, prodata je i oni su primorani iseliti. Nakon toga, jedina mogućnost kako bi nastavili normalan život preostala je selidba u kuću koju su počeli graditi prije deset godina. 


Teška životna situacija, nedostatak finansijskih sredstava, obilježili su sve ove godine, gdje jedini izvor preživljavanja ostaje minimalna dnevnica, s kojom su uspjeli sazidati samo dvije sobe bez krova, ostatak i najpotrebniji ostao je neriješen.


Upoznajte Senihada Čopru, čovjeka koji spreman da radi sve i u najtežim uslovima, ukoliko bi mu se pružila šansa. Za sve ove godine snimanja, čuli smo izjave koje bude sve vrste emocija, "one" koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim, no riječi koje je Senihad uputio izazvale su i bijes i ljutnju, ali i nadu da ne treba stati kad je najteže.


Senihad je nakon što smo mu saopštili da ćemo pomoći da završi preostale dvije sobe, kako bi s svojom suprugom i dvoje djece imao krov nad glavom, rekao:


- Vama hvala što postojite, ali ovim činom ja sam kao čovjek dotakao dno. Ne, ja ovo ne govorim od sramote nego prosto ne mogu da vjerujem da ja koji sve znam da radim nemam posao i da molim da budem na televiziji kako bi svojoj djeci nešto obezbijedio, ovo je strašno!


I tako razmišlja pošten čovjek.. čovjek kojem je potreban posao a ne pomoć.


Ukoliko želite pomoći Senihadu da sagradi svoj dom do kraja i da u ovoj teškoj situaciji olakšate svakodnevnicu, možete im se javiti na broj telefona +387 61 624 907.


Emisiju "ISPUNI MI ŽELJU" možete pratiti svakog četvrtka u 21 sat, na porgramu HAYAT TV.

 

 

(Hayat TV/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook