DVOJICA PUŠTENA IZ PRITVORA

Mladići uhapšeni na Zakintosu vratili se u Srbiju: Nismo se tukli, bili smo na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme!

Hronika14.07.17, 19:26h

Mladići uhapšeni na Zakintosu vratili se u Srbiju: Nismo se tukli, bili smo na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme!
Bili smo na snimku sigurnosnih kamera i uhapšeni smo radi istrage, kada se ustanovilo da nismo krivi, mi smo pušteni. Čak te večeri nismo ni znali da je neko ubijen, tvrdi jedan od oslobođenih mladića iz Srbije

 


Dvojica mladića sa juga Srbije Nenad Jovanović iz Rečice kod Žitorađe i Siniša Petrović iz Žitnog Potoka kod Prokuplja, koji su uhapšeni nakon smrtonosne tuče na Zakintosu a tokom jučerašnjeg dana oslobođeni, konačno su stigli u Srbiju.


Iako vidno umoran od puta i svega što se izdešavalo predhodnih dana, jedan od srpskih državljana koji su uhapšeni nakon ubistva Amerikanca na Zakintosu, Nenad Jovanović kaže da je presreTan što je ponovo kod svoje kuće, sa porodicom i prijateljima, piše Blic.rs.


On priča kako još uvijek ne može da vjeruje šta mu se sve izdešavalo i kako mu se planirani odmor pretvorio u najružniji san koji će pamtiti do kraja života.


Ponavlja da ni on a ni njegov drug Siniša nisu učestvovali u tuči, ali da su se jednostavno zadesili "na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme".


– Prosto želim da zaboravim sve što se dešavalo. Te noći sam bio sa Sinišom ispred objekta gdje se desio incident, ali nismo učestvovali u tome. Bili smo na snimku sigurnosnih kamera i uhapšeni smo radi istrage, kada se ustanovilo da nismo krivi, mi smo pušteni. Čak te večeri nismo ni znali da je neko ubijen i najnormalnije smo se vratili u svoje apartmane, a uhapšeni smo poslije toga – tvrdi Nenad i dodaje da mu je žao mladića koji je nastradao.


Kaže da je mladiće iz Srbije koji su takođe uhapšeni zbog sumnje da su ubili američkog turistu Bakarija Hendersona upoznao u zatvoru, a da ih ranije nije poznavao i napominje da tamo ima još nevinih koji nemaju nikakve veze sa tučom.


– Tamo i dalje leže neki fini momci koji su nedužni. Mislim da ova država nije dovoljno uradila za sve nas, ali neću da se vraćam na to. Jedino mogu da se zahvalim čovjeku čije vam ime neću reći, koji nam je pomogao tako da dok smo živi nećemo moći da mu se odužimo. Kad ovo pročita, on će znati, a ime i čime se bavi vam ne mogu reći – dodaje Nenad, kome je inače danas rođendan.


Njegovu priču o kobnoj noći u grčkom ljetovalištu čitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook