ZA TROFEJ PROTIV ROGERA FEDERERA

Senzacija na Wimbledonu: Hrvatski teniser Marin Čilić u finalu Grand Slama!

Sport14.07.17, 20:30h

Senzacija na Wimbledonu: Hrvatski teniser Marin Čilić u finalu Grand Slama!
Marin Čilić pobijedio je Amerikanca Sama Querreyja 3-1 u setovima, 6-7 (6-8), 6-4, 7-6 (7-3), 7-5 i ušao u svoje drugo finale na Grand Slamu, a prvo hrvatsko wimbledonsko od čuvenog Ivaniševićevog 2001. godine

 

 

U nedjeljnom dvoboju (15 sati) za wimbledonski trofej najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će protiv Švicarca Rogera Federera, koji je u drugom polufinalnom dvoboju svladao Čeha Tomaša Berdycha sa 7-6 (4), 7-6 (4), 6-4 nakon dva sata i 18 minuta igre.

 

Do svoje 90. pojedinačne pobjede u All England Clubu, a 19. u dvobojima s Berdychom, sedmorostruki wimbledonski pobjednik došao je bez izgubljenog seta, uz jedan izgubljen servis, čime je ispustio prednost 'breaka' u prvom setu. No, Federer je bolje odigrao oba odlučujuća gema u prvom i drugom setu, a 'break' za vodstvo 4-3 u trećem bio mu je dovoljan za prolaz u 11. wimbledonsko finale, a 29. na Grand Slam turnirima.

 

Marin Čilić je za plasman u svoje drugo finale na Grand Slam turnirima pobijedio Amerikanca Sama Querreyja sa 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3), 7-5 za dva sata i 56 minuta te je tako postao drugi hrvatski tenisač koji se probio do finala u All England Clubu. U nedjelju će pokušati po drugi put u karijeri pobijediti Rogera Federera i postati drugi Hrvat s wimbledonskim naslovom, koji je 2001. godine osvojio Goran Ivanišević u svom četvrtom finalu.

 

Jedinu pobjedu u dosadašnjih sedam dvoboja sa Švicarcem Čilić je ostvario na putu prema svom prvom Grand Slam naslovu, na US Openu 2014. godine, kad je u tri seta svladao Federera, a taj meč dobro pamti i Grand Slam rekorder sa 18 trofeja.

 

"Razbio me na US Openu. Nadam se da u nedjelju neće igrati tako dobro", izjavio je Federer nakon pobjede nad Berdychom, a prisjetio se i kako je teško pobijedio Marina u prošlogodišnjem četvrtfinalu u Wimbledonu.

 

"Bilo je brutalno. Marin je vodio 2-0 u setovima, spašavao sam i meč-lopte. Imao sam puno sreće u toj pobjedi. Marin je sjajan dečko. Poznajemo se dugo i sretan sam zbog njega. Zaslužio je biti u finalu", zaključio je 35-godišnji Švicarac.

 

Wimbledonski pobjednik će ove godine zaraditi rekordnih 2,2 milijuna funti. 

 

WIMBLEDON, tenisači - polufinale

 

Marin Čilić (Hrv/7) - Sam Querrey (SAD/24) 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3), 7-5

 Roger Federer (Švi/3) - Tomaš Berdych (Češ/11) 7-6 (4), 7-6 (4), 6-4

 

(FENA/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook