zbog ugrožavanja sigurnosti

Nakon što je Čavara otkrio da su ga pratili autom, uhapšena jedna osoba

Front14.07.17, 11:58h

Nakon što je Čavara otkrio da su ga pratili autom, uhapšena jedna osoba
Čavara je pojasnio da je već na ulaznim rampama na autoputu primijetio da se u njegovoj blizini neprestano nalazi jedan automobil, što mu je bilo sumnjivo. Prethodno je otpustio svog vozača, te je on vozio

 

Predsjednik FBiH Marinko Čavara jučer je medijima kazao da je 5. jula ove godine u poslijepodnevnim satima iza 17 sati imao situaciju u kojoj je osjetio da bi mu život mogao biti ugrožen- piše N1

 

Čavara je pojasnio da je već na ulaznim rampama na autoputu primijetio da se u njegovoj blizini neprestano nalazi jedan automobil, što mu je bilo sumnjivo. Prethodno je otpustio svog vozača, te je on vozio. 

 

Predsjednik FBiH tvrdi da ga je automobil, koji je ranije uočio, pretekao i da je vozio nekih 400 metara ispred njega na autoputu, te da se prije izlaska sa autoputa pojavio i kombi. Procijenio je da bi se, ukoliko krene na taj izlaz, u podvožnjaku mogao naći između kombija i automobila koji ga je pratio od ulaska na autoput.

 

Zbog takve procjene, odnosno osjećaja nesigurnosti, produžio je prema Zenici. Na izlaznim rampama u Zenici se nalazila patrola policije kojoj se javio i sve ispričao, a i svim nadležnim institucijama je prijavio ovu situaciju.

 

"Evo osmi dan od tada nema nikakvih informacija i ništa se ne zna, što pokazuje da nešto nije uredu", rekao je Čavara, dodavši kako bi, da je kojim slučajem on napravio neki saobraćajni prekršaj, ta informacija odmah bila plasirana u javnost.

 

U MUP-u Zeničko-dobojskog kantona danas je za N1 potvrđeno da je povodom ovog slučaja uhapšena jedna osoba.

 

"Osoba inicijala H. N. iz Kaknja je uhapšena 7. jula zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Nakon kriminalističke obrade, osoba je predata Kantonalnom tužilaštvu na postupanje", kazali su za N1 iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

 

Nakon što je predata u nadležnost Tužilaštva ZDK, osobu inicijala H. N. je ispitao dežurni tužilac.

 

"Dežurni tužilac je predložio određivanje mjere pritvora protiv osobe inicijala H. N. zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Prijedlog je otišao Općinskom sudu u Kaknju, a isti sud nije prihvatio prijedlog", kazali su za N1 u Tužilaštvu ZDK.

 

Predmet je u radu i postupajući tužilac poduzima sve radnje s ciljem rasvjetljavanja samog predmetnog događaja, naveli su iz Tužilaštva ZDK.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook