ne trebaju vam insekticidi

Prirodna sredstva: Trikovi s kojima ćete se riješiti mrava u domu

Auto & Dom13.07.17, 20:24h

Prirodna sredstva: Trikovi s kojima ćete se riješiti mrava u domu
Ne trebaju vam opasni industrijski insekticidi da biste se obranili od mrava
 
 
Ljeto je godišnje doba kada nam borba s mravima uzrokuje najveće glavobolje. Saznajte kako se malih dosadnjakovića možete riješiti uz pomoć prirodnih sredstava- piše Zadovoljna.hr.
 
 
1. Bijeli ocat
 
Jedno od najpoznatijih prirodnih sredstava za istjerivanje mrava je bijeli ocat. U bocu s raspršivačem ulijte jednaku količinu octa i vode pa poprskajte mjesta na kojima ste primijetili mrave. Radne površine pobrišite krpom namočenom u istu mješavinu octa i vode.
 
2. Kuhinjska sol
 
Par žlica kuhinjske soli pomiješajte s kipućom vodom. Ohlađenu tekućinu ulijte u bocu s raspršivačem. Zatim poprskajte sva mjesta na kojima se mravi okupljaju i kroz koja ulaze u dom. Slana površina zaustavit će ih na njihovom putu.
 
 
3. Kreda
 
Komadiće krede usitnite i posipajte po pukotinama uz rubove zida – omiljenim skrovištima tih dosadnih malih životinjica.
 
4. Cimet u prahu
 
Staze po kojima se mravi kreću pospite obilno cimetom. Kroz par sati kolone bi trebale napustiti to mjesto jer mravi ne podnose intenzivan miris cimeta.
 
 
5. Borna kiselina
 
Pomiješajte 3 žlice borne kiseline i 3 žlice šećera u 2 dcl tople vode. Namočite komadiće vate u ovu tekućinu i stavite ih na mjesta gdje se skupljaju mravi. Šećer će ih privući, a borna kiselina uništiti.
 
 
6. Citrusi
 
Ne trebaju vam opasni industrijski insekticidi da biste se obranili od mrava. Pomoći će vam citrusi koje mravi ne vole. Njihova okupljališta poprskajte limunovim sokom.
 
 
7. Papar
 
Mravi u vašem domu uglavnom traže šećer, a vi ih iznenadite paprom. Posipajte paprom njihove staze jer ćete im tako poslati poruku da u blizini nema šećera.
 
 
8. Začini u kuhinjskim ormarićima
 
Zalijepite lovorov list na posudice sa šećerom. Miris lovora odbit će mrave od njih. Isti efekt ima i kadulja. Malu vrećicu s kaduljom stavite u kuhinjske ormariće, a opojni miris koji će se proširiti mravima će biti neugodan pa se neće zadržavati u ormarićima.
 
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook