RAZMIŠLJA O DUŽOJ PAUZI

Novak Đoković progovorio kakva ga povreda muči: Bol je nepodnošljiv, sve je gore, ne znam da li me čeka operacija...

Sport12.07.17, 22:52h

Novak Đoković progovorio kakva ga povreda muči: Bol je nepodnošljiv, sve je gore, ne znam da li me čeka operacija...
Otkrio je i šta su njegovi dalji koraci te nagovijestio mogućnost operacije, kao i povlačenja sa terena na duže vrijeme

 

Nakon što je u četvrtfinalu Wimbledona predao meč protiv Tomaša Berdycha, zbog povrede koja mu je stvarala strahovit bol, Novak Đoković otkrio je šta mu se dešava sa rukom.

 

- Nije u pitanju rame, kao što su neki pisali, već lakat. koji me muči već više od godinu i po dana! Bezveze je ovako završiti Wimbledon. Pokušao sam da se dovedem u stanje za igru. Proveo sam pred meč dva i po sata na stolu kako bi me “popravili”, ali nije pomoglo. Pola sata sam igrao sa nepodnošljivim bolovima. Kako je vrijeme prolazilo, tako se i bol povećavao. Najgore je bilo pri servisu i forhendu, objasnio je Novak, prenosi Blic.rs.


Otkrio je i šta su njegovi dalji koraci te nagovijestio mogućnost operacije, kao i povlačenja sa terena na duže vrijeme.

 

- Moraću da popričam sa specijalistom, kao što sam uradio prošle godine, da probamo da nađemo dugoročno rješenje. To što sam igrao dan za danom nikako mi nije pomoglo, ali to je situacija koju sam morao da prihvatim. Svakom sportisti je teško da proguta predaju. Pogotovo kada dobro igra, a ja sam igrao najbolje u posljednjih 10 mjeseci. Jasno je da ću morati da mijenjam raspored turnira. Još ne znam da li ću morati na operaciju. Odavno nisam osjetio ovakav bol. On dolazi i odlazi. Što više igram, to je gore. Razmišljam i o pauzi - zaključio je Novak.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook