REGIONALNI LIDER u oblasti Cloud baziranih servisa i tehnologija

Logosoft Data Centar zvanično najsuperiorniji data centar u BiH

Biznis Klub11.07.17, 10:33h

Logosoft Data Centar zvanično najsuperiorniji data centar u BiH
„Mnoge procese i funkcionalnosti smo imali implementirane i ranije, ali dodatni kvalitet, sigurnost i pouzdanost servisa sada je prepoznat i od zvaničnog auditora, čime je potvrđena naša predanost i kvalitet poslovanja Logosoft Data Centra“ poručuju iz Logosofta.

 

Kompanija Logosoft je u maju 2017. godine stekla certifikat Cisco Cloud and Managed Service Provider Master (CMSP Master) sa Infrastructure-as-a-Service (IaaS) i Hosted-Security-as-Service (HSS) cloud and managed servisima te na taj način potvrdila poziciju regionalnog lidera u oblasti Cloud baziranih servisa i tehnologija.

 
Ovaj certifikat daje zvaničnu potvrdu da Logosoft Data Centar ispunjava sve rigorozne tehničke, sigurnosne i organizacijske zahtjeve za Cisco partnere koji nude cloud usluge koncipirane na Cisco infrastrukturnim rješenjima.


Da bi kompanija stekla Cisco CMSP Master certifikat, potrebno je zadovoljiti sve uslove koje nameću najbolje ITIL poslovne prakse, koje se evaluiraju kroz veoma zahtjevan audit koji izvodi nezavisna eksterna auditorska kompanija (NSF), a angažuje je Cisco Systems.


Kao dio ovog procesa, evaluirane su sve tehničke i sigurnosne karakteristike Logosoft Data Centra, kao i svi procesi koji su uključeni u kreiranje, isporuku i monitoring usluga Logosoft Data Centra koje su namijenjene krajnjim korisnicima. Pored navedenog, upravljanje uslugama, tehnička podrška i upravljanje sistemom podrške, kao i nivo kvaliteta usluge (Service Level Agreement -SLA) Logosoft Data Centra su također dobili zvaničnu potvrdu Cisco-a o usklađenosti sa svjetskim standardima.


„Ponosni smo na činjenicu da smo svoje poslovanje krunisali još jednim zvaničnim certifikatom velikog IT brenda. Ovo je još jedan dokaz da BiH, korištenjem domaće pameti i resursa, može biti potpuno u korak sa svijetom. Pored Microsoft Cloud Solution Provider certifikacije koju imamo već nekoliko godina, Logosoft je u proteklom periodu intezivno radio na pripremanju dokumentacije, procedura i organizacije servisa za Cisco CMSP Master certifikaciju. CMSP Master certifikat je veoma vrijedna potvrda naše unutrašnje organizacije, kao i verifikacija cijelog posla koji smo izveli pri izgradnji Data Centra i veoma važan korak ka ispunjavanju cjelokupne strategije rasta Logosofta, koju smo postavili za naredni period. Ovaj certifikat ne predstavlja samo priznanje, nego i garanciju svim našim klijentima da su servisi Logosoft Data Centra usklađeni po važećim sigurnosnim procedurama i pravilima. Time obezbjeđujemo još veći kvalitet usluga, što će Logosoftu biti generator planiranog širenja poslovanja kako prema lokalnim, tako i prema internacionalnim klijentima“, poručio je Damir Dizdarević, Izvršni direktor za prodaju, usluge i marketing Logosofta.


„Mnoge procese i funkcionalnosti smo imali implementirane i ranije, ali dodatni kvalitet, sigurnost i pouzdanost servisa sada je prepoznat i od zvaničnog auditora, čime je potvrđena naša predanost i kvalitet poslovanja Logosoft Data Centra“ poručuju iz Logosofta.

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook