vlada raznovrstan interes

TOP ljetne destinacije bh. građana: Jadran i Turska i dalje kotiraju visoko, ali evo šta je apsolutni hit!

Lifestyle10.07.17, 13:08h

TOP ljetne destinacije bh. građana: Jadran i Turska i dalje kotiraju visoko, ali evo šta je apsolutni hit!
Turističke agencije u BiH su napravile izuzetnu ponudu kada je u pitanju ljetni godišnji odmor, tako da se može pronaći za svakoga po nešto

 

Ljeto je u ozbiljnom zamahu, temperature dostižu rekordne vrijednosti, a veliki broj građana Bosne i Hercegovine planira godišnje odmore- piše Avaz.

 

Turističke agencije u BiH su napravile izuzetnu ponudu kada je u pitanju ljetni godišnji odmor, tako da se može pronaći za svakoga po nešto.

 

Za svakog po nešto

 

Tako se na "meti" naših ljudi najviše nalaze provjerene turističke destinacije, a kako su nam kazali iz nekoliko agencija, i odredišta poput Sicilije i Malte sve više nalaze poklonike.

 

Sicilija izuzetno tražena

 

U turističkoj agencije Relax Tours su nam kazali kako je ove godine hit Turska, a tradicionalno dobro prolazi i Jadranska obala.

 

- Veliko interesovanje vlada za Tursku, mnogo više nego prošle godine. Također, Albanija je u samom vrhu, ali i Jadran. Moramo naglasiti kako iz godine u godinu raste interes za Egipat. Postoji dosta predrasuda kada je u pitanju Egipat i sigurnosna situacija u toj zemlji, ali Hurgada je hit  - kazali su nam iz Relax Toursa.

 

Također su nam istakli kako i veliki broj građana naše zemlje planira provesti godišnje odmore na mjestima poput Balija i Tajlanda.

 

Zasićenje Jadranom

 

Među građanima BiH ima i veliki broj onih koji su se zastili Hrvatske i Turske, pa su godišnje odmore poželjeli provesti negdje drugo.

 

Iz agencije Sol Azur su nam kazali kako je ove godine novost velika potražnja za Sicilijom i Maltom.

 

- Prvo moramo da istaknemo kako vlada veliko interesovanje za Siciliju i Maltu. Te destinacije su veoma prihvatljive za sve one koji su se malo zasitili Hrvatske i Turske. Međutim i pored toga na vrhu su upravo Turska i Jadranska obala. Također i Albaniji će biti veliki broj bh. državljana - kazali su nam.

 

Albanija: Visoko kotira kod bh. građana

 

Kada je u pitanju turistička agencija Ard Travel najveće interesovanje vlada za Tursku i Albaniju.

 

- Turska je hit ove godine. Za Albaniju također imamo mnogo zainteresovanih klijenata. Također, Hrvatska je uobičajeno privlačna, a posebno Makarska i Dubrovačka rivijera - kazali su nam iz Ard Travela.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


DEPO
KOMENTARI