Ostavite dobar utisak

Osvojite buduću svekrvu: Tri pravila ponašanja na porodčnim druženjima

Lifestyle09.07.17, 14:35h

Osvojite buduću svekrvu: Tri pravila ponašanja na porodčnim druženjima
Kako bi upoznavanje prošlo bez ikakvih incidenata potrebno je opustiti se i samo slijediti ova tri zlatna pravila

 

Upoznavanje partnerovih roditelja jedan je od prvih velikih koraka u svakoj vezi. Prvi dojam je vrlo važan te se obično ovakvi porodični ručkovi dugo pamte. Kako bi upoznavanje prošlo bez ikakvih incidenata potrebno je opustiti se i samo slijediti ova tri zlatna pravila.


1. Dođite na vrijeme i ponesite mali znak pažnje

 

Ovo je izuzetno bitno jer kašnjenje pokazuje nepoštivanje drugih osoba te manjak bontona. Kašnjenje ili pak dolazak na vrijeme čine prvi korak prilikom oblikovanja dojma. Stoga se potrudite da to oblikovanje od samog početka bude pozitivno.


S obzirom na to da se upoznavanje roditelja najčešće odvija tokom porodičnog ručka, bitno je da kao gost svojim domaćinima donesete poklon. Mali znak pažnje zapravo će imati velik utjecaj na daljnje oblikovanje dojma o vama. Tako da su boca vina, bombonijera ili pak cvijeće sasvim dovoljni.

 

2. Nemojte pretjerivati s alkoholom

 

Kako je najčešće riječ o porodičnom ručku, uz ukusnu hranu često idu i fina pića. Ako vam se ponudi alkoholno piće, ne morate odbiti, no svakako morate pripaziti da ne pretjerujete s unosom alkohola koji će tada početi i utjecati na vaše ponašanje.


Upravo će se vaše ponašanje naći u centru pozornosti. Budite prirodni, pristojni i nasmijani. Opustite se, ali ne u potpunosti jer ipak je riječ tek o prvom upoznavanju, a ne o dugogodišnjem prijateljstvu.

 

3. Ponudite svoju pomoć

 

Nakon ručka stol će trebati pospremiti. Ponudite svoju pomoć jer to je znak lijepog ponašanja koji će pozitivno zaokružiti oblikovanje dojma. Čak i ako vaša pomoć bude odbijena, nećete ispasti lijeni ili pak nepristojni.

 

Kakva god da situacija bude, važno je da ostanete prisebni, srdačni i da se pridržavate bontona.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


DEPO
KOMENTARI