Zadovoljan susretom

Sastanak s Putinom Trump ocijenio kao 'izuzetan'

Front08.07.17, 11:48h

Sastanak s Putinom Trump ocijenio kao 'izuzetan'
AP ukazuje da se informacija o ovom prekidu vatre pojavila dok je trajao sastanak predsjednika SAD i Rusije na marginama samita G20 u Hamburgu

 

Predsjednik SAD Donald Trump izjavio je da je imao "izuzetan" prvi sastanak licem u lice s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

 

"Izuzetan sastanak jučer s Vladimirom Putinom", rekao je Trump na početku susreta s britanskom premijerkom Theresom May, kojim je započeo obaveze drugog, završnog dana samita G20 u Hamburgu.

 

Sastanak predsjednika SAD i Rusije Donalda Trumpa i Vladimira Putina u Hamburgu, koji je trebalo da traje pola sata, okončan je tek nakon dva i po sata. 

 

Lideri SAD i Rusije postigli su dogovor o prekidu vatre na jugozapadu Sirije, javio je ranije AP, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike. 

 

Kako se navodi, prekid vatre bi trebalo da stupi na snagu 9. jula u podne po lokalnom vremenu u Damasku. 

 

AP ukazuje da se informacija o ovom prekidu vatre pojavila dok je trajao sastanak predsjednika SAD i Rusije na marginama samita G20 u Hamburgu. 

 

Oni su također razmotrili kako postići deeskalaciju u drugim djelovima Sirije koji nisu obuhvaćeni dogovorom o primirju, prenosi B92.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook