HTIO JE UVUĆI U VOZILO

Tuzla: Ogorčeni otac napravio 'sačekušu' i uhvatio manijaka koji mu je presretao 16-godišnju kćerku

Hronika06.07.17, 21:31h

Tuzla: Ogorčeni otac napravio 'sačekušu' i uhvatio manijaka koji mu je presretao 16-godišnju kćerku
Zbog velikog pritiska, stresa i trauma koje je djevojčica proživljavala posljednjih sedmica, porodica je odlučila nekako "navući" manijaka, ne bi li došli do potpunih informacija o njegovom vozilu ili njemu

 

 

Muškarac koji je od sredine juna ove godine u nekoliko navrata presretao 16-godišnju djevojčicu na području tuzlanskog naselja Simin Han, priveden je jučer nakon što mu je porodica maloljetnice napravila "sačekušu", potvrdio je za Faktor H. H., otac djevojčice. 


Kako je za Faktor ogorčeni otac ranije ispričao, nepoznati muškarac je njegovu 16-godišnju kćerku nekoliko puta presretao automobilom, te vičući na nju i psujući joj pokušao je natjerati da uđe u njegovo vozilo. Porodica je svaki put sve prijavljivala policiji, manijak nije bio uhvaćen, a djevojčica i cijela porodica su živjeli u strahu.  


Prema očevim riječima, zbog velikog pritiska, stresa i trauma koje je djevojčica proživljavala posljednjih sedmica, porodica je odlučila nekako "navući" manijaka, ne bi li došli do potpunih informacija o njegovom vozilu ili njemu. Budući da su se incidenti dešavali najčešće u poslijepodnevnim satima, zaključili su da "presretač" najvjerovatnije radi negdje u blizini ili se tim putem vraća kući s posla. 


Tako je djevojčica u utorak popodne sa svojom majkom prošetala magistralnim putem Tuzla - Kalesija, od svoje kuće do bratove koja je udaljena oko kilometar. 


- U povratku kući su šetale trotoarom uz magistralni put i razgledale okolo, ne bi li ga slučajno vidjele i pozvale policiju. Nakon nekih 250 metara hoda, kćerka je vrisnula, počela vikati "mama, eno ga!", pomodrila su joj usta i počela se gubiti. Supruga je odmah shvatila šta je u pitanju, a on je automobilom nakratko stao prekoputa njih, vidio da kćerka nije sama i nastavio voziti - ispričao nam je otac. 


Prema njegovim riječima, supruga je odmah potrčala za njim kako bi bolje vidjela auto, a potom telefonom pozvala njega i policiju. Otac je, kako nam je kazao, odmah istrčao iz kuće i zaputio se prema magistrali, ali je zakasnio i muškarac se već odvezao dalje. 


- Policija je odmah došla. U posljednje vrijeme su, koliko znam, zaista mnogo radili na slučaju, tražili ga i mojoj kćerki donosili fotografije kako bi ga prepoznala, ali na njima nije bilo tog čovjeka. Ujutro rano sam opet otišao u policiju i komandir PS Istok Slavinovići je dao nove prijedloge šta da rade. Dosad je bio problem i to što nismo sa sigurnošću znali tačnu marku i boju vozila. Sad je i supruga vidjela auto, kao i lice vozača, pa je bilo lakše prepoznati ga - kazao je otac.


On je dodao da je potrodica sutradan odlučila da isto uradi, te su popodne supruga i kćerka otišle da prošetaju istim putem, a on i sin su sjeli u auto i vozili blizu njih. 


- Na samom izlazu sa magistralnog puta Tuzla - Kalesija vidjeli smo sumnjivo auto. Posljednji broj na tablicama se nije poklapao sa onim koji je kćerka zapamtila, dok ostali jesu i unuta je bio ćelav vozač sa još jednom osobom. Pratili smo ga i to auto sam uspio dvaput uslikati. Istog trena sam otišao u policiju, gdje sam predao fotografije i dao izjavu, a policajci su odmah reagovali - rekao je otac. 


Prema njegovim riječima, muškarac za kojeg se sumnja da je presretao njegovu kćerku je jučer uhapšen i priveden u policiju. On je, navodno, policajcima i priznao da je pratio djevojčicu i pozivao je da uđe u njegovo vozilo. 


- Strah me samo da ga neće pustiti na slobodu i ovo sve okarakterisati kao ništa. Moje dijete je sada u tolikom strahu da se na svaki zvuk automobila trza - kazao je. 


U MUP-u Tuzlanskog kantona nisu mogli potvrditi informaciju o hapšenju muškarca, ali ni demantirati, te su kazali da se radi na slučaju i da će informacije za javnost imati sutra, piše Faktor.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook