PLOD DUGOGODIŠNJE SARADNJE

Besim Spahić i Marijo Pejić u sarajevskom klubu 'SHH' predstavili nove pjesme

Zabava06.07.17, 15:13h

Besim Spahić i Marijo Pejić u sarajevskom klubu 'SHH' predstavili nove pjesme
- Ovi CD-ovi potvrđuju da je Besim Spahić iznašao primjeren stvaralački izazov za vokaciju univerzitetskog profesora koji se ostvaruje u raznolikim inkarnacijama (autor, pjevač, glumac, scenarist), rekao je Marijo Pejić predstavljajući pjesme s nosača zvuka

 

 


U sarajevskom klubu „SSH“ u četvrtak, 6. jula, održana je medijska promocija glazbenih nosača zvuka „Slavonske/Dalmatinske/Bosanske“ i „Pop/Zabavne/Angažirane“, autora prof. dr. sc. Besima Spahića i umjetničkog producenta dr. sc. Marija Pejića, u organizaciji Udruge „Libertas“ iz Sarajeva. Voditeljica promocije bila je Ivana Krstanović.


Na ovim promotivnim nosačima zvuka, objavljenim pod markicom Udruge „Libertas“, sakupljenje su pjesme koje su plod dugogodišnje suradnje autora Besima Spahića i producenta Marija Pejića prilikom realizacije različitih glazbeno-scenskih projekata, a koje su otpjevali poznati izvođači iz Bosne i Hercegovine i regije.


Besima Spahića, doktora komunikoloških znanosti, profesorska karijera nije u potpunosti ispunjavala tako se sve do danas nastavio pored profesionalne karijere baviti i pisanjem glazbe i scenarija za djecu te komponiranjem dječje i popularne, žanrovski raznolike, glazbe. Svoje muzičko-scenske projekte, najčešće mjuzikle, između ostalog je realizirao na teritoriju Slovenije i Bosne i Hercegovine. Pisao je i pjesme za mnoge muzičke zvijezde sa prostora bivše Jugoslavije, od kojih su neke postali hitovi. Kao ’slobodni umjetnik’ i danas vrijedno radi i djeluje, a ova dva CD-a podsjetnik su na dosadašnje muzičko stvaralaštvo Besima Spahića prilikom dugogodišnje suradnje s umjetničkim i izvršnim producentom.


Marijo Pejić, doktor komunikoloških znanosti, u društvenom i kulturnom životu BiH prisutan je već dvadeset godina. Kao jedan od najplodnijih umjetničkih i izvršnih sarajevskih producenta, autor, scenarist, medijski promotor realizirao je više stotina različitih kulturno-zabavnih manifestacija surađujući s  eminetnim izvođačima kao što su Tereza Kesovija, Krunoslav Slabinac, Krunoslav Cigoj, Gertruda Munitić, „Novi Fosili“, Rajko Dujmić, Zorica Kondža, Vera Svoboda, Goran Karan, „Crvena Jabuka“, Minja Subota, „Tutti fruti band“, Matko Jelavić, Petar Grašo, Ibrica Jusić, Nina Badrić, grupa“Latino“, grupa „Stijene“, Davor Radolfi, Meri Cetinić, Matija Vuica, Ivo Pattiera, Emilija Kokić, Šima Jovanovac, Ćiro Gašparac, Vajta, Lado Leskovar, Vlado Kalember, Đani Maršan, Kemal Monteno i mnogi drugi. Autor je festivala „Kao nekad pred Božić“ i „Lino-Fest“. Dobitnik je nekoliko domaćih i međunarodnih priznanja za očuvanje kulture. Obnašao je različite dužnosti u javnom i nevladinom sektoru.


- Ovi CD-ovi potvrđuju da je Besim Spahić iznašao primjeren stvaralački izazov za vokaciju univerzitetskog profesora koji se ostvaruje u raznolikim inkarnacijama (autor, pjevač, glumac, scenarist). Udruga 'Libertas' na ovim CD-ovima je sakupila Spehićeve kompozicije nastale uglavnom u produkciji ove udruge u proteklih 15 godina. Spahić emocionalno i profesionalno 'uranja' u estradnu praksu, ali izdižući se od kruhoboračke muzikantske svakodnevnice. Ovi CD-ovi zapravo revaloriziraju cjelokupno područja njegovog interesa i angažmana i predstavljaju sve ove godine naše zajedničke suradnje, na obostrano zadovoljstvo, izjavio je Marijo Pejić, predstavljajući pjesme s nosača zvuka.


Prof. Besim Spahić zahvalio je Udruzi „Libertas“ i svim tekstopiscima i aranžerima koji su sudjelovali u stvaranju pjesama objavljenih na ovim nosačima zvuka.


DEPO
KOMENTARI