oštar komentar na saopćenje SDA

SBB uzvraća s ozbiljnim pitanjima i porukom: Neka Izetbegović istupi iz Muslimanskog bratstva jer...

Front04.07.17, 16:21h

SBB uzvraća s ozbiljnim pitanjima i porukom: Neka Izetbegović istupi iz Muslimanskog bratstva jer...
Povodom najnovijih navoda pristiglih iz SDA, oglasila se stranka SBB saopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti
 
 
Povodom  saopćenja SDA, gdje se Fahrudin Radončić proglašava navodnim izdajnikom, SBB javno postavlja nekoliko pitanja gospodinu Bakiru Izetbegoviću:
 
 
- Da li je Fahrudin Radončić  ili je to Izetbegović napravio koaliciju sa Radovanom Karadžićem, Matom Bobanom, Krajišnikom i mnogim drugim ratnim zločincima koji su ubili 200.000 Bošnjaka i milion raselili?
 
 
- SBB javno pita Izetbegovića – prije nego to otkrije istorija kada se skinu oznake tajnosti – kakva je njegova uloga bila u padu Srebrenice i povlačenju Nasera Orića iz istog grada sa mjesta komadanta odbrane?
 
 
- SBB pita Izetbegovića šta je 1993. godine, bio cilj Bošnjačkog sabora u Sarajevu, nego podjela BiH i pravljenje fildžan države i vladavine pet familija?
 
 
- Izetbegovića pitamo i šta je sa cijepanjem SDA i da li upornim lažima na račun Radončića želi da sakrije svoj neminovni odlazak sa čela stranke?
 
 
- SBB traži od Izetbegovića da istupi iz Muslimanskog bratstva, jer to nije bila ideja za koju su ginuli Bošnjaci, a to članstvo nanosi ekstremne štete Bosni i Hercegovini.
 
 
- Zašto Izetbegović još izbjegava da žrtvama genocida uputi izvinjenje zbog historijskog laganja u Vijećnici, kada je nekompetentnom tužbom pomogao da  historijska ljaga sa lica
agresora na BiH bude manja?
 
- SBB ocjenjuje da Izetbegović, već 20 godina, vodi politiku podjele BiH na troje i da je upravo on u najtješnjem dosluhu sa Dodikom i Čovićem. To potvrđuju dogovori iz kafane „Barka“ sa Dodikom i glasanje u Parlamentu FBiH od prije 15-ak dana, kada su Čović i HDZ, spriječili smjenu njegove supruge Sebije sa mjesta direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
 
- Naši šehidi nisu svoje živote davali za bračni par Čaušesku, koji se više ne može skrivati pod kišobran rahmetli Alije Izetbegovića, i što prije njih dvoje abdicira sa višedecenijskog begovskog trona, to će građanima BiH i regiona biti bolje i lakše- navodi se u saopćenju SBB-a.
 
 
 
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN, Foto: Arhiv)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook