NAKON SLOMA PRED POLA MILIONA GREDALACA

Zoran Šprajc priznao: Kad su Severini počele drhtati usne, nisam znao kako reagirati, kao čovjek, kao novinar...

Hronika03.07.17, 10:15h

Zoran Šprajc priznao: Kad su Severini počele drhtati usne, nisam znao kako reagirati, kao čovjek, kao novinar...
- Kad su joj počele drhtati usne, a oči se napunile suzama, a sve to pred pola miliona gledatelja, na trenutak više nisam ni ja znao tko sam i kako reagirati, kako voditi razgovor, kao čovjek, kao novinar, iskreno, odahnuo sam kad je to završilo, priznao je Zoran Šprajc nakon razgovora sa Severinom

 

 

Zoranu Šprajcu su se, zbog davanja prilike u svom "Direktu" dvjema majkama, Nini Kuluz i Severini, da o borbi za djecu s bivšim partnerima progovore pred pet stotina hiljada ledatelja, jedni divili, a drugi ga kudili.


Uglavnom, vješto je Šprajc ponovno postigao ono što želi svaki urednik i novinar jer pričalo se i raspredalo o tome koliko ga je Severina i samog zatekla, otkrivši svoje intimne detalje te je li joj trebao posvetiti toliku minutažu, da li je podišavši svome interesu za ekskluzivom zapravo povrijedio prava djece..., piše Slobodna Dalmacija.

 

Na pitanje kako komentira kritike da sigurno ne bi nekoj drugoj majci koja je u sličnoj situaciji posvetio 20 minuta informativne emisije, Šprajc je odgovorio:


- Kritike su licemjerne, a vaše pitanje tom licemjerju podilazi jer biste i vi i vaš urednik ovakvoj priči sa Severinom sigurno dali i naslovnicu i duplericu Slobodne Dalmacije. A da ste pažljivije pratili emisiju uočili biste da je u istoj toj emisiji prije Severine gošća bila Nina Kuluz, Splićanka koja također vodi bitku za skrbništvo nad svojim djetetom. I upravo je njezina ispovijest na rubu suza bila okidač koji je u tom trenutku i samu Severinu duboko emotivno potresao i zbog čega je razgovor otišao u duboko intimnom smjeru i trajanju u kojem uopće nije bio planiran. Ali, eto, na razgovor s Ninom Kuluz se nitko nije ni osvrnuo, a to najbolje govori o licemjerju takvih kritika.

 

Kad su joj počele drhtati usne...


Na pitanje kako se osjećao u trenucima dok je Severina izgovarala ekskluzivu, poznati novinar je priznao:


- Bili su mi to profesionalno najteži trenuci jer je u tom trenutku ona prestala biti "Severina", bila je samo majka Severina Kojić, koja se slomila od bitke za svoje dijete. Nekoliko minuta ranije to se umalo dogodilo Nini Kuluz, ali ona nije sjedila nasuprot mene pa sam se brzo povratio u standardan voditeljski "mode". Ovdje je neka druga majka sjedila na pola metra od mene i kad su joj počele drhtati usne, a oči se napunile suzama, a sve to pred pola milijuna gledatelja, na trenutak više nisam ni ja znao tko sam i kako reagirati, kako voditi razgovor, kao čovjek, kao novinar, iskreno, odahnuo sam kad je to završilo.


Dakako da ste znali da ćete imati ekskluzivu, ali ipak je dojam da su i Vas neke stvari zatekle. Tačno se dade "skužiti" kad ste zadovoljni nekim razgovorom i kako sugovorniku zahvalite u trenutku kad vam "da naslov", što bismo rekli mi iz tiskanog medija. Što uradite poslije takve uspješne emisije, proslavite li u studiju? Što kažete supruzi kad dođete doma - možda, "Lidija, večeras je bio bingo"...


- Razumijem vaše pitanje i da, bilo je takvih "bingo" situacija, ali kad završite emisiju s majkom koja vam u zagrljaju rida od plača to, vjerujte, nije nikakav novinarski "bingo", a još manje vrijeme za slavlje. Nitko se u studiju, a ni izvan njega nakon toga nije osjećao dobro. Ali bili smo odmah svjesni kakve će to goleme reakcije izazvati i samo sam se nadao da će od tih reakcija sva djeca i sve nesretne majke i svi nesretni očevi imati nekakve koristi. Otvorili smo jedan veliki problem skrbništva rastavljenih roditelja nad djecom i u tom smislu sam bio zadovoljan, rekao je Šprajc.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook