Ognjen Tadić napisao oštro pismo članovima svoje stranke

'Veće bruke i poniženja za SDS nema i ne može biti od činjenice da je na njenom čelu dezerter Vukota Govedarica'

Front02.07.17, 19:25h

'Veće bruke i poniženja za SDS nema i ne može biti od činjenice da je na njenom čelu dezerter Vukota Govedarica'
Pred onima koji žele da sačuvaju stranku, istakao je Tadić, zadatak je da zaustave njenu privatizaciju i da SDS vrate narodu

 

Član SDS-a Ognjen Tadić napisao je novo otvoreno pismo novoizabranim članovima Glavnog odbora ove stranke u kojem je istakao da "veće bruke i poniženja za SDS-a nema i ne može ni biti od činjenice da je na njenom čelu dezerter Vukota Govedarica".

 

Tadić je naglasio da su on, kao i ostalih oko 50.000 članova SDS-a dovoljno poniženi i obrukani, jer im je "na mjestu predsjednika lice koje je, iako sposobno za vojsku, izbjeglo da u ratu služi Vojsku Republike Srpske i da brani otadžbinu".

 

"Što bi narod rekao na čelu stranke nam je dezerter. Većeg poniženja i bruke za bilo kojeg člana SDS-a nema i sumnjam da može biti, imajući u vidu da nam mitinzi već 22 godine počinju i završavaju govorima da je 'SDS stvorio Republiku Srpsku', a da je 'Milorad Dodik dezerter'. Time je već čuvenim brašnom 'TIP-500' zaprašena čitava stranka. To poniženje i ta bruka mogu se oprati samo tako što ili on neće biti predsjednik stranke ili mi, koji čuvamo obraz, nećemo biti članovi stranke. Nažalost, treće opcije nema. A i ne znam zašto bismo pravili kompromise sa takvima", poručio je Tadić.

 

Pred onima koji žele da sačuvaju stranku, istakao je Tadić, zadatak je da zaustave njenu privatizaciju i da SDS vrate narodu.

 

"Mislim da sam u drugom pismu jasno opisao način na koji se to može učiniti, pa neću ponavljati. Vama je to jasno i nemam ja tu šta pojašnjavati, tako da nema ni velikih problema zbog toga što mi nije na korektan način, u skladu sa Statutom stranke i po stranačkom redu i običaju omogućeno da prisustvujem sjednici Glavnog odbora stranke. Sve ono što piše u drugom pismu čuo sam kao ideje ili od vas ili od drugih članova stranke i sastavio plan izlaska iz krize u kojoj se stranka očigledno nalazi", navodi se u pismo, koje je prenio portal "Srpskainfo".

 

On je pozvao članove Glavnog odbora SDS-a da pokušaju da to objasne "Govedarici i šačici njegovih mentora koji ga koriste kao hladnokrvno oružje za unutarstranački obračun i privatizaciju stranke, tjerajući iz stranke svakoga ko ima ugled kod naroda i ko ne želi da se slijepo povinuje privatizaciji stranke".

 

"Njihova taktika je to da koristeći se slavnim imenom stranke drže pod emotivnom ucjenom članstvo stranke i da ga tako prisiljavaju da služi njihovim sitnim ličnim interesima, sve znajući da se skoro niti jedan taj član u stranku nikada ne bi upisao inspirisan imenom nekoga od onih koji je sada privatizuju", dodaje se u pismu.

 

Obraćajući se članovima Aktiva mladih SDS-a u Tesliću, Tadić je pojasnio dio prethodnog pisma koji se odnosi na "slučaj Dragan Savić" iz Teslića, navodeći da to nije bila kritika na njihov račun.

 

"Naprotiv, riječ je o tome da sam na tom primjeru htio pokazati kako je baza stranke orijentisana, posebno mladi, koji čin prelaska Dragana Savića iz SDS-a u SNSD karakterišu kao nepatriotski, i to zbog načina na koji naša stranka već decenijama tretira ratnu prošlost Milorada Dodika, dok na drugoj strani, za razliku od baze, vrh naše stranke toleriše i tretira kao predsjednika stranke lice koje je, pa opet moram ponoviti, iako sposobno za vojsku, izbjeglo da u ratu služi Vojsku Republike Srpske i da brani otadžbinu", istakao je Tadić.

 

Navodeći razlog pisanja novog pisma, Tadić je novoizabranim i novoimenovanim članovima Glavnog odbora SDS-a pojasnio da nema drugi način da ih upozna sa istinom koju treba da znaju, naglašavajući da niti jednu izjavu nije dao, niti je napravio ijedan gaf koji bi uznemirio stanje u stranci u periodu unutarstranačkih izbora.

 

On je naveo da je pojedinim stranačkim kolegama potvrdio svoju odluku o dolasku na sjednicu Predsjedništva stranke i čekao poziv, ali poziv nije došao, a sjednica je održana.

 

"Znajući to, nisam povjerovao ni ovaj put da ću dobiti poziv na sjednicu Glavnog odbora stranke. I bio sam u pravu. Poziv kakav treba biti, sa mojim imenom i prezimenom, dnevnim redom, iz koga se vidi da je predviđena tačka dnevnog reda u vezi sa kojom sam pozvan, i na kraju potpisom onog koji poziva, ja nisam dobio. Umjesto toga, službenik iz stranke pokušao me kontaktirati telefonom, što nije uspio jer sam bio na sjednici Doma naroda, a nakon toga mi je poslao SMS poruku da me je zvao da bi me on telefonom pozvao na sastanak", naveo je Tadić u pismu.

 

On je upitao članove Glavnog odbora da li se neko od njih sjeća da je u vrijeme ranijih predsjednika stranke na sjednicu Glavnog odbora bio pozivan bez pismenog poziva, sa imenom i prezimenom pozvanog, dnevnim redom i potpisom predsjednika stranke.

 

"Pa zar se to uvode maniri zbog kojih će vas uskoro na sjednice Glavnog odbora stranke pozivati zviždukom?! E, moja braćo i sestre, šta smo dočekali! Da je Vukoti Govedarici bilo do toga da se pojavim na sjednici Glavnog odbora stranke on bi učinio ono što je obećao javno da će učiniti... Ipak, i pored svega toga bio sam spreman da dođem na sjednicu Glavnog odbora stranke, ali kada sam na internet stranici stranke vidio da uopšte nije predviđena tačka dnevnog reda koja bi se bavila predloženim planom za izlazak iz krize, osnosno pismom, znao sam da mi se na nekoliko načina zapravo poručuje da ne postoji volja niti kod V. Govedarice, niti kod njegovih mentora, da se omogući dijalog o stanju u stranci", ocijenio je Tadić.

 

Tadić tvrdi da im nije bilo do toga da on dođe na sjednicu Glavnog odbora stranke i to je "Govedarica pokazao načinom na koji je pokušao da zbrlja zvoje javno izrečeno obećanje".

 

"Presudilo je otvoreno pitanje njegovih mentora 'šta da se radi ako Ognjen dođe, pa dođe do glasanja i većina bude na njegovoj strani', na koje nemaju odgovor. Toliko o tvrdnji V. Govedarice da je on 'otvoren za dijalog' o unutarstranačkim pitanjima", istakao je Tadić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook