Turistička sezona krenula dobro

Svi hoteli u Neumu skoro popunjeni, najviše Poljaka, Koreanaca, Grka, Turaka…

Hronika01.07.17, 14:29h

Svi hoteli u Neumu skoro popunjeni, najviše Poljaka, Koreanaca, Grka, Turaka…
Prema najavama ova turistička sezona će sigurno i po broju noćenja i po ostvarenom prometu biti bolja od prethodne

 

Turistička sezona u Neumu je ove godine počela ranije nego prethodnih godina. Hoteli su imali prilično veliki broj gostiju već od polovice aprila, a od polovine mjeseca juna skoro svi hotelski kapaciteti su popunjeni. Lijepo vrijeme doprinijelo je značajnom broju gostiju i u privatnim apartmanima, sazanje Hrvatskei Medijski Servis od neumskih hotelijera.

 

Direktor hotela zenit Ivan Lakić kaže za HMS da je popunjenost ovog hotela znatno bolja od prethodnih godina.

 

- Počeli smo raditi u prvoj polovici aprila, maj je bio dobro popunjen kao i juni. Tokom maja većina gostiju su bili gosti iz Bosne i Hercegovine, a tokom juna je bilo nekoliko značajnih kongresa sa sudionicima iz Bosne i Hercegovine, kaže Lakić.

 

Precizira kako su većina gostiju stranci, najviše ih je iz Poljske, zatim Koreje, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Turske, Grčke…

 

U hotelu „Zenit“ se i ove godine organiziraju neke od značajnijih kulturnih manifestacija. Pored tradicionalne likovne kolonije koja je završila prošle sedmice, tu su i Smotra hrvatskog folklora, Etno fest Neum, Klape u Neumu, vaterpolo turnir i niz drugih manifestacija koje će uz redoviti zabavni program obogatiti turističku ponudu ove sezone.

 

Prema najavama ova turistička sezona će sigurno i po broju noćenja i po ostvarenom prometu biti bolja od prethodne.

 

- Na nama je da se potrudimo da bude što više gostiju i da gosti budu zadovoljni raznolikosti turističke ponude i kvalitetom usluge. Iako za veći iskorak i dalje ostaje ograničavajuća činjenica, prometna izoliranost Neuma i problemi gužve na granici, upozorava Lakić.

 

(HMS, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook