Video / Koncert za pamćenje

Panonski mornar oduševio Tuzlake: Đorđe Balašević pjevao skoro četiri sata!

Zabava01.07.17, 09:32h

Panonski mornar oduševio Tuzlake: Đorđe Balašević pjevao skoro četiri sata!
Prošlo je čak 17 godina od njegovog posljednjeg nastupa u Tuzli, u koji je, uz Sarajevo, došao kao prvi muzičar iz Srbije nakon ratova devedesetih

 

Nakon nastupa u Čakovcu i Zadru, novosadski kantautor Đorđe Balašević sinoćnjim koncertom na stadionu Tušanj u Tuzli nastavio je turneju “Tajni Gaz”. 

 

Blizu 10.000 poklonika jednog od najvećih pjesnika i kantautora ovih prostora, miljenika svih nacija i svih generacija – Đorđa Balaševića uživalo je u skoro četverosatnom koncertu balada i  pjesmama koje pamte mnoge generacije, piše Tuzlanski.ba. 


Izlazak Balaševića na specijano uređenu binu pozdravljen je velikim ovacijama, a Đole je koncert otvorio novom pjesmom “Stih iznad svih” koju je prvi put izveo na nedavno održanom koncertu u Zadru. Legendarni Balašević se prisjetio i stadiona Tušanj kada je kao navijač Vojvodine bodrio svoj tim protv Slobode u Tuzli, a u sjećanju su mu ostalo skandiranje navijača “Geca, Lica Vojvodini dvica”.

 

- Ovdje u Tuzli je i moj dugogodišnji klavijaturist Saša Dujin služio vojsku – kazao je Balašević i nastavio nizati svoje velike hitove zajedno sa publikom koja je otpjevala većinu pjesama njegovog bogatog i raznolikog repertoara. 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook