SPOR SA LJEKARSKOM KOMOROM

Tužilaštvo KS radi na slučaju: SIPA izuzela dokumentaciju s KCUS-a

Hronika30.06.17, 11:35h

Tužilaštvo KS radi na slučaju: SIPA izuzela dokumentaciju s KCUS-a
Pripadnici SIPA-e u više navrata izuzimali su određenu dokumentaciju sa KCUS-a

 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo radi na predmetu koji se odnosi na odluku direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebije Izetbegović da zadrži novac od članarina ljekara s KCUS-a na štetu Ljekarske komore KS.

 

- Predmet je u radu – kazala ja Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

 

Pripadnici SIPA-e u više navrata izuzimali su određenu dokumentaciju sa KCUS-a i onu koja se tiče neuplaćivanja novca u Ljekarsku komoru KS.

 

Do toga je došlo kada je rukovodstvo Komore na čelu sa primarijusom Fahrudinom Kulenovićem prošle godine kritikovalo rad direktorice KCUS-a, nakon čega je uslijedila ovakva nezakonita odluka. Vrlo brzo, Izetbegović je poduzela sve korake kako bi smijenila rukovodstvo Ljekarske komore te je na nelegalnoj Skupštini koja je održana u januaru ove godine na KCUS-u izabran novi predsjednik Raho Spahović i to glasovima većine članova Skupštine sa KCUS-a.

 

Doktor Kulenović kazao je za Patriju da će na sudu u ponedjeljak gdje treba biti donesena odluka o privremenoj mjeri u vezi sa smjenom ranijeg rukovodstva iznijeti sve nezakonitosti koje je napravila direktorica Izetbegović.

 

- Nezakonito sam smijenjen i ne priznajem novu upravu Ljekarske komore. Prekršen je i Statut jer je glasanje bilo javno umjesto tajno. Podnio i sam i tužbu i žalbu Sudu. Na ovom primjeru će se pokazati ima li sudstva u BiH - kazao je Kulenović.

 

On je također kazao da je prije nekoliko dana održana Skupština koja je sakrivena od javnosti.

 

- Na njoj su trebali potvrditi zapisnik s fantomske sjednice od 26. januara, ali situacija među tim uplašenim ljudima se promijenila jer 35 njih je diglo ruku protiv usvajanja zapisnika. Oni sada ne mogu odnijeti zapisnik na sud - kazao je Kulenović.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook