Večeras u Sarajevu

Jazz koncert studenata Muzičke akademije

Kultura28.06.17, 13:12h

Jazz koncert studenata Muzičke akademije
Nakon sarajevskog koncerta, mladi čuvari jazza će 01. jula, nastupiti na White Field Jazz Festivalu u Crnoj Gori, a potom 09. jula i na Festivalu ulične umjetnosti – FUU u Sarajevu

 

Nakon prvog, historijskog jazz koncerta realiziranog u martu, 2017. godine, Muzička akademija u Sarajevu, u saradnji sa profesorom Sinanom Alimanovićem, organizira drugi jazz koncert studenata ove značajne muzičke institucije. Koncert pod nazivom “Jazz Night” održat će se u Velikoj sali Muzičke akademije, u srijedu 28. juna, sa početkom od 19:30h. 


Studenti i saradnici projekta “Jazz Combo Band”, interpretirat će neke od najznačajnijih djela iz historije jazza, a samo neki od autora čije će se kompozicije naći na koncertnom programu su: George Gershwin, Charlie Parker, Bronisław Kaper, Richard Rodgers i mnogi drugi. 

 

jazz-night


Na koncertu će nastupiti perspektivni studenti jazza pod mentorstvom Sinana Alimanovića: Zlatan Božuta, Lejla Nurković, Ariana Piknjač, Haris Kartal, Vedran Vujica, Selma Droce, Dario Kos, Jasmin Avdagić. Uz navedene mlade muzičare, na koncertu će nastupiti i saradnik Dinko Šimunović


Nakon sarajevskog koncerta, mladi čuvari jazza će 01. jula, nastupiti na White Field Jazz Festivalu u Crnoj Gori, a potom 09. jula i na Festivalu ulične umjetnosti – FUU u Sarajevu.

 

Ulaz na Jazz Night je slobodan.


Ovo je dio atmosfere sa prvog jazz koncerta na Muzičkoj akademiji: 

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook