Rekonstrukcija brutalnog zločina

Porodica Anela Papića strahuje da je motiv ubistva ZAMRŠENA TAJNA dvoje ljubavnika

Hronika28.06.17, 08:33h

Porodica Anela Papića strahuje da je motiv ubistva ZAMRŠENA TAJNA dvoje ljubavnika
Kako su za "Blic" nakon zločina ispričali Anelovi najbliži rođaci, za njihovu "tajnu" vezu su znali svi, ali su ćutali


Mubera ima dvoje djece, valjda sa mužem Senadom, ne znam. Možda su to djeca moga sina. Anel je dugo godina u ljubavnoj vezi sa Muberom, kaže za "Blic" Ahmo Papić, otac Anela Papića (32), mladića iz Sjenice koji je brutalno ubijen u petak u šumi na putu od kuće ka Kladinici.

 

Ovom rečenicom Ahmo je moguće i otkrio motiv svirepog plana koji je njegovog sina Anela odveo u smrt.

 

anel-papic

Anel Papić

 

Policija je zbog sumnje da je počinio zločin, raspisala potjernicu za Senadom Muhovićem iz Prijepolja, ali i za njegovom nevjenčanom suprugom Muberom, čija uloga u ubistvu još nije jasna, ali je jasno jedino da je zločinu prisustvovala. Njeni tragovi pronađeni su na mjestu ubistva.

 

Ljubavna saga duga deceniju

 

Mubera i Anel zabavljali se se prije više od 10 godina. Međutim, raskinuli su, ona se udala, a on oženio. Oboje imaju djecu. Mubera dvije kćerke, Anel jedno dijete. Međutim, njih dvoje nikada nisu definitivno prekinuli kontakt, niti vezu.

 

Kako su za "Blic" nakon zločina ispričali Anelovi najbliži rođaci, za njihovu "tajnu" vezu su znali svi, ali su ćutali.

 

Muberin suprug Senad bio je zaposlen u Njemačkoj. On je sumnjao u ženinu vjernost, a onda se u petak i uvjerio da između nje i Anela i dalje postoji veza.

 

- U petak se Senad vratio iz Njemačke. U Muberinom telefonu je našao poruke koje je razmjenjivala sa Anelom. A onda su uslijedile nove sa njenog broja. Ugovoren je sastanak sa Anelom. Ko ih je poslao, da li Mubera ili Senad, kako se za sada pretpostavlja, još nije potpuno jasno - pokazuje rekonstrukcija zločina.

 

Anel je na sastanak krenuo krenuo starim putem ka Ivanjici... Roditeljima i supruzi rekao je da ide da se ošiša...

 

Kada se satima nije javljao na telefon, svi su se zabrinuli i njegov otac je krenuo u potragu. Obilazio je kafane u Sjenici i Novoj Varoši tražeći sina. Otišao je i u policiju, međutim rekli su mu da dođe sutra.

 

Kada je shvatio da se Anel nije vratio kući ni cijelu noć, njegov otac pomislio je da je otišao kod svoje ljubavnice kući. Krenuo je ka tamo i u šumi kraj puta video Anelov automobil.

 

Nekoliko metara dalje pronađeno je njegovo tijelo. Razbijene glave, kožom oprljenom od vatre.

 

Ljubavnica i njen suprug pobjegli iz zemlje

 

Od Senada i Mubere više nije bilo ni glasa.

 

Sa djecom su pola sata poslije zločina pobjegli od kuće. Spakovali stvari i krenuli iz Srbije. Granicu na Horgošu prešli su tačno u 17.17 sati, u petak. Policija je za njima raspisala međunarodne potjernice.

 

A šta se tačno dešavalo od momenta kada je Senad otkrio da ga supruga vara, za sada znaju samo njih dvoje.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook