ZDRAVSTVENE MUKE PREDSJEDNIKA TURSKE I HRVATSKE

Erdoganu pozlilo u džamiji tokom jutarnje molitve, Kolindi usred mise za domovinu!

Hronika25.06.17, 11:31h

Erdoganu pozlilo u džamiji tokom jutarnje molitve, Kolindi usred mise za domovinu!
Erdogan je kazao da je imao problema s krvnim pritiskom zbog neravnoteže šećera koju ima u tijelu, a Grabar-Kitarović se požalila na višemjesečne bolove u vratnom dijelu kralježnice

 

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da se osjeća dobro nakon što mu je nakratko pozlilo tokom jutarnje molitve u džamiji "Mimar Siman" u Istanbulu, prenosi agencija AFP.


Navodi se da je turski list "Hurijet" objavio da je Erdoganu ukazana ljekarska pomoć "nakon što je nakratko pozlilo", a neki mediji u Turskoj tvrde da je Erdogan nakratko bio bez svjesti u džamiji, što nije još uvijek potvrđeno.


Erdogan je kazao da je imao problema s krvnim pritiskom zbog neravnoteže šećera koju ima u tijelu.


- Hvala Bogu, oporavio sam se brzo. Sada se osjećam dobro i nastaviću s našim programom - objavila je državna agencija Anadolija izjavu Erdogana.


On je naveo da će tokom popodneva prisustvovati ceremoniji koju u Istanbulu organizuje njegova vladajuća Partija pravde i razvoja povodom završetka mjeseca Ramazana, javlja agencija Fena.

 

A kako javlja N1 Hrvatska, pozlilo je i predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović usred mise za domovinu, povodom obilježavnja Dana državnosti, te je morala izaći. Kako je rekao njen glasnogovornik, sve je u redu, ali se na misu nije vratila.

 

Predsjednica se prije nekoliko dana požalila na višemjesečne bolove u vratnom dijelu kralježnice zbog kojih mora na intenzivnu fizikalnu terapiju, a u Katedrali joj je, kako se doznaje, pozlilo od bolova.


 

(FENA/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook