VRELA BAJRAMSKA NEDJELJA

Danas pakleno vruće: Čuvajte se, temperature se penju do 37 stepeni!

Hronika25.06.17, 09:16h

Danas pakleno vruće: Čuvajte se, temperature se penju do 37 stepeni!
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima, postupan porast oblačnosti, u većem dijelu Bosne će uvjetovati pljuskovi i grmljavinu

 

 

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka bilo je u sjeverozapadnim djelovima.

 

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 15 stepeni, Ivan-sedlo 17, Bugojno i Sokolac 18, Livno i Srebrenica 20, Jajce, Sarajevo i Tuzla 21, Sanski Most, Zenica i Zvornik 22, Bihać, Grude i Prijedor 23, Banja Luka, Gradačac i Trebinje 24, Bijeljina, Mostar i Neum 25 i Doboj 26 stepeni. 

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

 

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima, postupan porast oblačnosti, u većem dijelu Bosne će uvjetovati pljuskovi i grmljavinu. Mjestimično se očekuje i izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijim padavinama, pojačanim udarima vjetra, a postoje uvjeti i za pojavu grada.

 

Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 31 do 37 stepeni.

 

U Sarajevu sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura oko 32 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

(FENA) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook