Navalite

Ove namirnice ne debljaju: Možete da ih jedete kad hoćete i koliko hoćete!

Lifestyle23.06.17, 09:32h

Ove namirnice ne debljaju: Možete da ih jedete kad hoćete i koliko hoćete!
Ove grickalice pozitivno utiču na vaš organizam, a neće vas ugojiti

 


 Jagode i jogurt


Pola šolje jagoda prelijte šoljicom jogurta, ohladite i uživajte. Cijeli obrok ima samo 150 kalorija, a zadovoljiće vašu potrebu za užinom.


 
Badem


Grickajte ovo orašasto voće jer obezbjeđuje dodatan unos magnezijuma i vitamina E. Za dvije šake badema, otprilike za dvadesetak komada, unijećete 168 kalorija, pa je na vama da li ćete pojesti nekoliko ili čitavu zdjelicu.
 


Celer i buter od kikirikija


Za dobro izbalansiranu užinu grickajte osvježavajući celer i malo butera od kikirikija. Naravno, pojedite što manje butera jer je pun masti, a što više celera, punog vitamina.
 


Sok od paradajza


Prirodni antioksidant koji štiti organizam od slobodnih radikala nadohvat ruke. Bilo da se odlučite za sok, sos ili pastu, paradajz je odličan način da zavarate glad između obroka, a ukoliko želite, začinite ga magičnom rukolom.

 

Sos od jabuka


Ovaj sos se često koristi u kolačima, ali ako ga napravite sa braon šećerom i lijepo ga ohladite, dobićete ukusnu poslasticu, kojom ćete unijeti vitamine. Potrebno vam je samo nekoliko isjeckanih jabuka, koje se skuhaju u vodi, poput krompir pirea, uz kašičicu šećera ili zaslađivača.
 


Tvrdo kuhano jaje


Jedno kuhano jaje ima oko 80 kalorija. Tvrdo kuhana jaja traju nekoliko dana, daće vam energiju i osjećaj sitosti.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook