NAKON SASLUŠANJA U POLICIJI

Vlasnik 'Kurira' za DEPO Portal: Ja odustati neću! Može Vučić da prijeti i privodi - dokazaću da je diktator!

Front22.06.17, 17:18h

Vlasnik 'Kurira' za DEPO Portal: Ja odustati neću! Može Vučić da prijeti i privodi - dokazaću da je diktator!
Očekujem još ovakvih lažnih optužbi i namještenih policijskih poziva kao osvetu za istinito informisanje - Vučić mora da pokaže šta će se desiti svakome ko želi da istinito i objektivno informiše javnost, poručuje predsjednik AMG-a Aleksandar Rodić

 

Aleksandar Rodić, vlasnika AMG (u čijem sastavu se nalazi i srbijanski list Kurir) danas je saslušan u policiji, kako navodi, zbog lažnih optužbi dvojice bivših urednika u ovom listu da im je prijetio smrću.


DEPO Portal objavljuje njegov odgovor koji je uputio tim povodom:


Današnjim saslušanjem Aleksandar Vučić je jasno pokazao da je suroviji od kardinala Rišeljea i da mu ne treba nikakav dokaz, osim onog koji smisli u svojoj glavi, pa da neko bude progonjen. Ovim saslušanjem diktatorski režim je pokazao da je legitimno objaviti da ja treba da budem ubijen, a da nikakva istražna radnja ne bude preduzeta da bi se istražilo stavljanje mete na moje čelo.


Samo sam ja saslušan, i to kao neko ko navodno prijeti nekim nesrećnim Vučićevim slugama. Svakoga dana, dok izgovaraju laži o meni, oni govore o sebi. Ja tu ništa ne bih dodao.


Danas sam bio na saslušanju kod stranačke, naprednjačke policije, misleći da je razlog otvorena najava mog ubistva trovanjem ili namještenom saobraćajnom nesrećom, izrečena u novinama čiji je vlasnik Goran Veselinović, kum Aleksandra Vučića. Diktator je namjestio brojne kamere i doveo foto-reportere kako bi još jedna etapa hajke protiv mene bila potpuna. Lažnim optužbama i naručenim medijskim spektaklom htio je da me predstavi kao kriminalca koji odlazi na saslušanje. Ta lažna slika trebalo je da uvjeri ljude u Srbiji da sam ja krivac.


Kao odgovoran građanin, odmah sam se odazvao na poziv da dam izjavu o izmišljenim prijetnjama urednicima Srpskog telegrafa, iako je proces na nivou vidovite Zorke, a u njemu mi je diktator namijenio ulogu "ubice u pokušaju". Istina je da meni Vučićevi kriminalci javno prijete. Od stranačkog pravosuđa i policije ne očekujem da me zaštiti. Očekujem samo dalji progon.


Ipak, neću odustati. Može Vučić svakoga dana da izmišlja neku novu priču - da sam prijetio i pticama koje će sutra slučajno da lete iznad mjesta njegovog krunisanja, dok se novac građana Srbije enormno troši za to krunisanje - ali ja neću prestati da ukazujem da na vlasti imamo diktatora.


Zbog toga, očekujem još ovakvih lažnih optužbi i namještenih policijskih poziva kao osvetu za istinito informisanje - Vučić mora da pokaže šta će se desiti svakome ko želi da istinito i objektivno informiše javnost.
 
 
Predsjednik Adrija medija grupe,
Aleksandar Rodić

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook