A NAJVIŠE ZVANICA STIŽE IH BIH, ČAK...

Crveni tepih, trubači, vojni špalir, zdravica...: Evo kako će izgledati inauguracija Aleksandra Vučića

Front21.06.17, 10:26h

Crveni tepih, trubači, vojni špalir, zdravica...: Evo kako će izgledati inauguracija Aleksandra Vučića
Više hiljada gostiju očekuje se u petak u Palati Srbija, a prisustvo na ovom događaju već su potvrdili brojni šefovi država i predsjednici vlada, kao i ministri i druge javne ličnosti iz Srbije i svijeta... No, najviše zvanica dolazi iz BiH, čak šest, a možda i duplo više ukoliko svako povede i svog partnera

 

 


Na svečanoj inauguraciji Aleksandra Vučića, koja će biti održana u petak, 22. juna, u zgradi Palate Srbija, pojaviće se brojne visoke zvanice iz inostranstva, a na ovaj događaj pozvani su i poslanici Skupštine Srbije.

 

Blic.rs otkriva šta je tim novog predsjednika pripremio za brojne goste, kakvu će muziku da slušaju i šta će sve moći da vide.


Više hiljada gostiju očekuje se u petak u Palati Srbija, a prisustvo na ovom događaju već su potvrdili brojni šefovi država i predsjednici vlada, kao i ministri i druge javne ličnosti iz Srbije i svijeta.

 

Između ostalih dolazi predsjednik Slovenije Borut Pahor, kao i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ali i sva tri člana Predsjedništva BiH, predsjednik RS Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović, predsjednik Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.


Takođe, očekuje se dolazak predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, Makedonije Đorđa Ivanova, a možda i premijera Zorana Zaeva, dok za premijera Albanije Edija Ramu Vučić kaže da neće moći da dođe zbog izbora.


Ko se još nalazi među brojnim svjetskim zvanicama pogledajte OVDJE.


Jednim dijelom inauguracija će se održavati ispred Palate, gdje će biti postavljen crveni tepih, svečani špalir vojnika i vojni orkestar.


Budući da će Vučićevo stupanje na dužnost ispratiti veliki broj gostiju, oni će biti raspoređeni po cijeloj zgradi, koja ima 13 sala za konferencije, šest salona i tri dvorane. Svi dijelovi palate biće prilagođeni ovom svečanom događaju.


U sali sa velikim mozaikom biće održan poseban program. Kako se navodi u programu inauguracije, na samom početku dječiji hor će izvesti himnu Srbije, a zatim i Besjedu predsednika, potom pjesmu "Ovo je Srbija".


Programom je predviđena zdravica, a zatim nastup ansambla "Vrelo", KUD "Kolo" i "Una saga serbica", a potom će na scenu stupiti trubači Dejana Petrovića.


Pred sam kraj inauguracije, u planu je obilazak svih salona u Palati, a svaki će tematski pokrivati određenu regiju Srbije. U njima će biti predstavnici turističkih organizacija koji će goste upućivati u "prirodne ljepote i istoriju" raznih dijelova Srbije. Na ovaj način biće predstavljene Južna, Istočna, Centralna i Zapadna Srbija, kao i Vojvodina, KiM, Raška oblast i Beograd. Zanimljivo je i da se u programu u kontekstu regija pominje i "Inovacija i moderne tehnologije".


Poslanici autobusima na inauguraciju


Poslanici Skupštine Srbije neće biti u mogućnosti da u Palati Srbije čestitaju stupanje na dužnost predsjedniku Vučiću. U programu koji su dobili svi poslanički klubovi kao obrazloženje stoji da su to već učinili prilikom polaganja zakletve u Skupštini Srbije.


Za srpske parlamentarce predviđen je i organizovan dolazak do Palate Srbije. Okupljanje je organizovano ispred Doma Narodne skupštine, gdje će ih čekati autobusi i policijska pratnja.


Preporuka organizatora je da srpski parlamentarci budu stacionirani u sali "Jugoslavija" ili u "Titovom salonu", u kojem će biti smješteni članovi visokih delegacija iz inostranstva.


U pozivnicama stoji, uz napomenu "obavezno", da gospoda poslanici treba da obuku tamno odijelo sa jednobojnom kravatom, dok dame moraju da imaju svečane haljine. Ovo je inače dres tipičan za ovakve prilike, pa se pretpostavlja da isto uputstvo važi i za druge goste koji su pozvani na inauguraciju Vučića.

 

(Blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

******************************************

Gledaj novu domaću igranu TV seriju "TRIP: Ta sjajna putovanja" na DEPO TV!

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook