Foto / Kratko pamćenje

Milorad Dodik bio prvi predstavnik RS koji je forsirao put BiH u NATO

Front20.06.17, 20:54h

Milorad Dodik bio prvi predstavnik RS koji je forsirao put BiH u NATO
Koliki je politički zakret Dodik napravio po pitanju NATO-a najbolje svjedoči činjenica da se aktuelni predsjednik RS-a prije desetak godina zaklinjao u NATO

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni danas da nijedan predstavnik Republike Srpske u institucijama BiH, od srpskog člana Predsjedništva pa naniže, nema mandat da forsira put BiH u NATO, a u ime Republike Srpske.


On je rekao da se Republika Srpska protivi ideji da odluku o članstvu u NATO donose političke elite, te naglasio da to treba da učini narod na referendumu.

 

"Na taj čin nas posebno obavezuje činjenica da je NATO savez ne tako davno bombardovao našu zemlju i naš narod i da samo taj narod može da kaže da li ćemo ići u pravcu NATO integracija ili ne", istakao je predsjednik RS.

 

milorad-dodik-nato2

 

Koliki je politički zakret Dodik napravio po pitanju NATO-a najbolje svjedoči činjenica da se aktuelni predsjednik RS-a prije desetak godina zaklinjao u NATO što pokazuju i fotografije iz tog perioda i Dodikovog boravka na nosaču aviona USS Harry S.Truman.

 

milorad-dodik-nato3

 

Tada bombardovanje Dodiku, koji je bio snažni zagovornik EU i NATO integracija, nije smetalo. Pitanje je koji je pravi Dodik ovaj koji danas govori protiv NATO-a ili onaj koji se u NATO zaklinjao, piše portal Vijesti.ba.

 

milorad-dodik-nato4

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook