Izostala podrška policije

Načelnik Starog Grada o neuspjeloj deložaciji Tesla Puba: Na ovom ispitu je pala država

Hronika20.06.17, 16:35h

Načelnik Starog Grada o neuspjeloj deložaciji Tesla Puba: Na ovom ispitu je pala država
Zakupac Denis Stojnić, kako je istaknuto danas, prostorije u ulici Saliha Hadžihuseinovića Muvekita br 1 koristi bespravno, odnosno, ugovor o zakupu koji je potpisao s Općinom Stari Grad je istekao 31.12.2016. godine i od tada nije produžen

 

Postupak deložacije zakupca poslovnog prostora Denisa Stojnića zbog neplaćanja duga od 370.000 KM danas nije izvršen, jer su akciju Komisije za provođenje postupka iseljenja spriječile tri nepoznate osobe.

 

Općinska komisija pozvala je policiju Plicijske uprave Stari Grad radi ometanja provođenja zaključka, ali je, po riječima načelnika Ibrahima Hadžibajrića, izostala njena podrška.

 

- Bojim se da organi reda, policija, koji su danas trebali pomoći organima Općine Stari Grad, nisu pomogli i danas su zakazali. Lažu da smo tražili asistenciju policije u iseljenju, nego da legitimišu ljude. Oni su odbili. Danas je na ovom ispitu pala država, nama je onemogućeno da uđemo u prostorije koje su u vlasništvu Općine Stari Grad - kazao je Hadžibajrić.

 

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina također smatra da država danas nije položila ispit.

 

Zakupac Denis Stojnić, kako je istaknuto danas, prostorije u ulici Saliha Hadžihuseinovića Muvekita br 1 koristi bespravno, odnosno, ugovor o zakupu koji je potpisao s Općinom Stari Grad je istekao 31.12.2016. godine i od tada nije produžen. Njegov dug za zakup iznosi 370.000 KM.

 

Inače, do sada su 42 korisnika općinskih poslovnih prostora deložirana zbog neplaćanja duga. Općina je do sada naplatila gotovo 14 miliona KM duga, a ostala su dugovanja od 2,5 miliona KM.

 

(FENA/dg; Foto: Oslobođenje)

 

******************************************

Gledaj novu domaću igranu TV seriju "TRIP: Ta sjajna putovanja" na DEPO TV!

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook