nemojte da vas uhvate nespremne

Stvari potrebne na razgovoru za posao

Lifestyle19.06.17, 20:15h

Stvari potrebne na razgovoru za posao
Uz ovih 5 stvari neće ti se dogoditi da te uhvate nespremnu

 

Proces traženja posla sam po sebi izazovan je i stresan. Kako bi isti stres minimizirala bitno je da na intervju uvijek ideš spremna. Evo kojih pet stvari uvijek moraš imati uz sebe!


Traženje posla samo po sebi dovoljno je izazovan, a i stresan proces, to je jasno kao dobar dan. Kako bi se mogla u potpunosti skoncentrirati na svoja znanja i mogućnosti te kako bi ih najbolje prezentirala bitno je da nisi opterećena drugim faktorima. Poštedi samu sebe stresa, panike i živciranja i izbjegni sve nezgodne situacije koje možeš.

 

Uz ovih 5 stvari neće ti se dogoditi da te uhvate nespremnu- piše Miss7.


1. Broj telefona tvrtke ili osobe kod koje ideš na intervju


Neplanirane okolnosti dio su svakodnevnice. Ti možeš sve isplanirati do savršenstva no, nažalost, ipak nije uvijek baš sve pod tvojom kontrolom. Zapela si u gužvi, pukla ti je guma, uhvatila te prehlada preko noći, iskrsnula ti je obiteljska situacija. Sve su to situacije na koje je nemoguće utjecati i dobro je imati broj telefona na koji možeš nazvati i odgoditi ili pomaknuti termin. Nemoj misliti da je to neprofesionalno ili neprihvatljivo. Sugovornik će većinom razumjeti ako na vrijeme nazoveš i odgodiš intervju, no zasigurno neće shvatiti dođeš li na njega nepripremljena, bolesna ili rastresena.


2. Bilježnicu s pripremljenim pitanjima


Standardno pitanje pred kraj intervjua glasi: "Imate li vi kakvih pitanja?". Najgori mogući odgovor je : "Ne.". Djeluješ nezainteresirano i tromo. Važno je pokazati proaktivnost i zanimanje za radno mjesto kao i tvrtku. Kako te ne bi "pojela" trema, pitanja osmisli unaprijed, a bilježnicu ponesi sa sobom!


3. Dodatne kvalifikacije


Ako imaš neku vrstu radova, publikacija, preporuka ili postignuća u polju za koji tražiš posao obavezno ih ponesi sa sobom. Čak i ako je riječ o postignućima van branše odlično je pokazati svoje sposobnosti te ih potkrijepiti dokazima, ukoliko sugovornik bude zatražio.


4. Olovka koja radi


Pošalji onaj užasan trenutak kada ponosno izvadiš/ ponudiš olovku i shvatiš da ista ne radi u - povijest. Svakako ponesi olovku ili dvije koje prvojereno rade. Nema smisla da se naredna dva dana živciraš oko toga jesi li ispala "glupa" ili nepripremljena zbog takve sitnice.


5. Ženske sitnice


Žvakaće gume, ruž, vlažne maramice, obične maramice i po mogućnosti dezić. Vjerujemo kako su to sve sitnice koje nosiš sa sobom i na svakodnevnoj bazi, ali ponavljanje je majka znanja! Ne zauzimaju hrpu prostora, a spasit će te od brojih neugodnih trenutaka.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook