možda vam je istekao rok trajanja

Kada je vrijeme za raskid? Postavite sebi ova pitanja i otkrit ćete!

Lifestyle18.06.17, 19:43h

Kada je vrijeme za raskid? Postavite sebi ova pitanja i otkrit ćete!
Do odgovora je teško doći zato što često prevlada osjećaj rastrganosti. Može li situacija biti još gora ili će stvari ipak krenuti na bolje, često se pitate

 

Niste u potpunosti zadovoljni vezom, ali sama pomisao na raskid para vam srce. Vrijedi li se boriti?


 
Do odgovora je teško doći zato što često prevlada osjećaj rastrganosti. Može li situacija biti još gora ili će stvari ipak krenuti na bolje, često se pitate.


 
Razbistrite svoja osjećanja


 
Prije nego što počnete da pravite listu za i protiv, razjasnite svoja osjećanja prema partneru. Često pomaže ako napravite svoju analizu. Šta mislite, koliko ste procenata srećni u vezi? S razjašnjenim postotkom doći ćete do jasnijeg rezultata kojeg ste zapravo već bili svjesni. Ako ste 70 posto vremena bili tužni, frustrirani ili u svađi, ostalih 30 posto, ma koliko bilo lijepih trenutaka - jednostavno nije dovoljno.
 


Na koga prvo pomislite?


 
Osvojili ste nagradu na lotu ili ste položili ispit? Koga ćete prvo nazvati? Ako pri tome zaboravite na partnera i prije se sjetite svog komšije, nije nimalo čudno što imate nedoumice oko vašeg odnosa.
 


Šta dobijate ostajanjem?


 
Koga zapravo volite? Pomislite na stvari koje su vam se u početku svidjele na partneru i napravite listu njegovih vrlina. Pokušajte da shvatite zašto ste još uvijek u vezi. Teško je saznanje ako ste u vezi zbog navike, a ne zbog ljubavi prema partneru. Prepirke u svakodnevnom životu su normalna stvar, ali problem nastaje ako se svađe svakodnevno javljaju zbog frustracija i nezadovoljstva. Možete li se uopće zamisliti sretnom uz tu osobu? Iako je bolno, ako već razmišljate ima li više vaša veza smisla ili ne, vjerojatno nema.


(Kurir, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

Gledaj novu domaću igranu TV seriju "TRIP: Ta sjajna putovanja" na DEPO TV!

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook