A TEK KAD STIGNU ZIMSKI RAČUNI

Može li se zaustaviti poskupljenje centralnog grijanja u KS: Umjesto uvođenja mjerača, Toplane 'odrezale' nove cijene!

Hronika15.06.17, 12:43h

Može li se zaustaviti poskupljenje centralnog grijanja u KS: Umjesto uvođenja mjerača, Toplane 'odrezale' nove cijene!
Toplane se nisu potrudile uvesti mjerače kako građani ne bi morali paušalno plaćati račune za grijanje, ali su zato podigli cijene grijanja u sred ljeta. Valjda da se ne bi bunili zimi kada i trenutno visoki iznosi na računima postanu još veći zahvaljujući ovom poskupljenju, navodi se u saopštenju DF-a

 

Poskupljenje grijanja biće jedina tema naredne sjednice Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo. Sjednica je na inicijativu vijećnika Demokratske fronte Mirze Memiševića zakazana za 29. juni i to zahvaljujući podršci vijećnika Demokratske fronte, Naše stranke i Socijaldemokratske partije.


Vijećnici Demokratske fronte smatraju nedopustivim ovo poskupljenje jer se primjenjuje retoroaktivno i u mjesecima kada su građani očekivali manje iznose na računima nakon zimskih koji su, prema novom načinu obračuna, već dovoljno visoki. Toplane se nisu potrudile uvesti mjerače kako građani ne bi morali paušalno plaćati račune za grijanje ali su zato podigli cijene grijanja u sred ljeta. Valjda da se ne bi bunili zimi kada i trenutno visoki iznosi na računima postanu još veći zahvaljujući ovom poskupljenju.
 

Nas u Novom Gradu ovo posebno pogađa jer su korisnici “usluga” Toplana najbrojniji upravo u našoj općini. Možda imate većinu i smatrate da zbog toga možete povećavati cijene grijanja i za prošlo stoljeće, ukidati škole, prodavati tramvaje, naplaćivati i vodu koja curi po ulicama, ali to ne znači da ćemo nijemo posmatrati vaše “genijalne” poteze.
 

Zato ćemo na tematskoj sjednici tražiti da Vlada povuče odluku o poskupljenju grijanja i vrati pare koje je prema ovoj odluci uzela od građana, ističe se u saopštenju Demolratske fronte.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook