informaciju potvrdio njegov advokat

PRIJETNJE AMIRU ZUKIĆU: Trebao si ti završiti umjesto ubijenog konja!

Front15.06.17, 06:51h

PRIJETNJE AMIRU ZUKIĆU: Trebao si ti završiti umjesto ubijenog konja!
Amiru Zukiću, generalnom sekretaru SDA i optuženom u predmetu "Bosna" upućene nove prijetnje smrću, potvrdio njegov advokat Ahmed Žilić

 

Dogodilo se to u KPZ Zenica, gdje se trenutno nalazi optuženi Zukić. Prijetnju je uputio jedan od zatvorenika, čiji je identitet zasad nepoznat. Koriseći nesmotrenost zatvorskog čuvara, prišao mu je i zaprijetio riječima: "Trebao si ti završiti umjesto ubijenog konja".

 

To je bila aluzija na ubijenog konja na Zukićevem imanju u Visokom. Prije toga mu je jedan pas ubijena, a drugi ranjen. Također, za retrovizor njegovog automobila okačena je i kesa na kojoj je bila janjeća glava. Saznaje se da je i u zatvoru Zukić bio više puta izložen poniženjima karakterističnim za ovu vrstu ustanova.

 

Informaciju o nvoj prijetnji Zukiću potvrdio je i njegov advokat Ahmed Žilić, ali iz KPZ još uvijek nema nikakvih zvaničnih informacija o ovome opasnom događaju. 

 

Ko stoji iza ovih prijetnji visokom zvaničniku SDA nepoznato je, št  otvara prostor za brojne špekulacije ovo čitavom slučaju.

 

(DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook