NIJE BILO VREMENA ZA PREBACIVANJE U TURSKU

Na KCUS-u uspješno operisan turski reditelj Rašit Gorgulu: Hitna operacija izvedena na Klinici za abdominalnu hirurgiju

Hronika14.06.17, 12:49h

Na KCUS-u uspješno operisan turski reditelj Rašit Gorgulu: Hitna operacija izvedena na Klinici za abdominalnu hirurgiju
Laparoskopski apendiks i odstranjenje otvora na debelom crijevu izvedeni su 24 sata nakon što je Gorgulu primljen na UKCS, zbog kritičnog stanja koje nije dozvoljavalo prebacivanje pacijenta u Tursku

 

Krajem prošle sedmice ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS), tačnije hirurški tim na Klinici za opštu i abdominalnu hirurgiju izveo je hitnu i uspješnu operaciju turskog reditelja Rašita Gorgulua, koji zbog privatnih razloga trenutno boravi u Sarajevu.


Laparoskopski apendiks i odstranjenje otvora na debelom crijevu izvedeni su pod nadzorom šefa klinike dr. Jusufa Šabanovića, šef odjela dr. Samir Muhovića i dr. Davora Radnića, 24 sata nakon što je Gorgulu primljen na UKCS, zbog kritičnog stanja koje nije dozvoljavalo prebacivanje pacijenta u Tursku.

 

rasit-gorgulu

Turski reditelj trenutno se osjeća dobro i uspješno se oporavlja nakon operacije.


Inače, Rašit Gorgulu u BiH je prvi put duže boravio tokom prošle godine, kada je u Sarajevu i okolini snimao film "Tajna iz prošlosti“, priču o turskom mladiću, kao dijete odvedenom u tuđinu i usvojenom, koji dolazi u Bosnu kako bi pronašao svoju biološku majku.  


Glavne uloge u ovom filmu ostvarili su turski glumac Serkan Senalp i makedonska glumica Nataša Petrović, a pored njih igraju i brojni bh. glumci: Emir Hadžihafizbegović, Selma Alispahić, Mirsad Tuka, Amila Terzimehić, Gordana Boban, Maja Jurić, Suzana Kardeš, Ufuk Bayraktar, Slavko Sobin i Haluk Piyes.
   

Produkciju filma potpisuju sarajevsko udruženje "Scena" i produkcijska kuća "Bor Medya Yapim“, dok je bh. kasting radila "Zona Agency" iz Sarajeva.


Početkom maja film je svečano predstavljen u Istanbulu, a premijera se očekuje u septembru ove godine, nakon čega bi ga trebala vidjeti i bh. publika.


Prve kadrove iz filma "Tajna iz prošlosti" pogledajte u traileru...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

********************************************

 

Pogledajte bonus video na DEPO TV!

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook