VIDEO/ Dok je svjedočio otac nogometaša Dejana Lovrena

Zdravko Mamić poludio u sudnici: Napao svoje advokate, pa poručio 'branit ću se sam'!

Hronika14.06.17, 11:44h

Zdravko Mamić poludio u sudnici: Napao svoje advokate, pa poručio 'branit ću se sam'!
Nakon što ga je sudac Krušlin upozorio na neprimjereno ponašanje jer svjedoku ne može upadati u riječ u pola pitanja Mamić je počeo galamiti na svoje advokate Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića

 


Suđenje bivšem Čelniku GNK Dinama Zdravku Mamiću i trojici okrivljenika na osječkom Županijskom sudu prekinuto je u srijedu nakon što je Mamić verbalno napao svoje advokate Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića i potom im otkazao punomoć za zastupanje, pa je Sudsko vijeće, nakon stanke, odlučilo prekinuti glavnu raspravu.



U trenutku dok je Saša Lovren, otac nogometaša Dejana Lovrena svjedočio o okolnostima sklapanja ugovora i aneksa ugovora o profesionalnom igranju svoga sina, Mamić je ustao i počeo glasno negodovati, smatrajući da Tužiteljstvo svjedoku postavlja sugestivna pitanja.



Nakon što ga je sudac Krušlin upozorio na neprimjereno ponašanje jer svjedoku ne može upadati u riječ u pola pitanja Mamić je počeo galamiti na svoje advokate Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića.



"Ma šta pričaš! Sad se pokupite, ne trebate me ni braniti. Otkazujem vam punomoć i branit ću se sam", galamio je Mamić, na što ga je sudac Krušlin upozorio da se sam ne može braniti.

 



"Je li to vičeš na mene. Mi otkazujemo punomoć i nećemo pod ovim uvjetima sudjelovati u ovome", odgovorila je Sloković.

 


Sudsko vijeće i branitelji u novonastaloj situaciji nisu se mogli usuglasiti može li se rasprava nastaviti u takvim okolnostima, pa je sudac Krušlin odredio stanku, a prethodno Mamiću odredio mjeru upućivanja na sudski hodnik do završetka današnjeg ročišta, na kojem je trebao svjedočiti hrvatski nogometni reprezentativac i nogometaš Liverpoola Dejan Lovren.



"Otkazujem punomoć braniteljima i bez njih ne možete održati ročište, dajte se saberite", poručio je Mamić sucu Krušlinu prije izlaska iz sudnice.

 

Nakon stanke Sudsko vijeće zaključilo je kako nema procesnih uvjeta za nastavak rasprave, koja je prekinuta i nastavit će se 3. i 4. jula, dok se svjedočenje Dejana Lovrena očekuje početkom septembra. Okrivljeni Mamić obvezan je u roku sedam dana izvijestiti Sud o odabiru novoga branitelja, a ako to ne učini bit će mu određen branitelj po službenoj dužnosti.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook