Dokapitalizacija još nije završena

Prodaje se Pavlović banka, želi je kupiti proizvođač oružja?

Biznis Klub13.06.17, 08:37h

Prodaje se Pavlović banka, želi je kupiti proizvođač oružja?
Vlasnik Remontnog zavoda iz Bratunca, kompanija ELW Global Limited, najvjerovatniji je kupac banke, čija dokapitalizacija, kako tvrde u Agenciji za bankarstvo RS-a, nije završena

 

Provjera informacije o tome da je Slobodan Pavlović prodao Pavlović banku kompaniji ELW Global Limited, u prvi mah se činila nemoguća. Naime, predstavnik pomenute firme, čije je sjedište po nekim dokumentima u Južnoafričkoj Republici, a po drugima u Dubaiju (mišljenje Konkurencijskog vijeća BiH iz 2013), za našu zemlju je Slavenko Ristić. Njega smo u bijeljinskoj kancelariji ove firme tražili putem broja 055/231-123, budući da je on naveden i u registru preduzeća sa sjedištem u centru Semberije, no knjigovođa nam je tek kazala kako gospodina Ristića nikad nije upoznala, te da “postoji čovjek koji sa njim komunicira”.

 

Kontakt tog čovjeka nismo mogli dobiti, a kada smo istu kancelariju, sa adresom u Pavlovića putu, kasnije pokušali dobiti, dočekivao bi nas upaljen fax. Onda smo zvali Remontni zavod u Bratuncu, jer je ELW dionice ovog zavoda već davno otkupio od Vlade RS-a.


Od izvora Oslobođenja saznajemo i da je prije nekoliko dana na čelo Remontnog zavoda postavljen bivši general Vojske RS-a, koji je u Haagu izdržao dvije trećine kazne, a u Bijeljinu se vratio prošle godine. Sekretarica nas spaja sa sada direktorom Ljubišom Borovčaninom, koji primjećuje kako je ispravno to što informaciju o prodaji banke želimo provjeriti, te nas moli da ga pozovemo kroz pola sata.


- To sa Ristićem nema veze. U pitanju je Rajko Milić, koji ima poslovne odnose sa Remontnim zavodom, kazao je Borovčanin.


No, da Ristić ipak ima veze sa kupovinom Pavlović banke, potvrđuje sam vlasnik Slobodan Pavlović.

 

- Ristić se javio, ali imamo još trojicu sa kojima se pregovara. Ništa još nije završeno, kaže za Oslobođenje Slobodan Pavlović, te na naše pitanje da li je među njima vlasnik pumpi i osiguravajuće kuće Dragan Nešković, odgovara kako se ovaj njemu nikad nije javio.


U Agenciji za bankarstvo Republike Srpske nas pak najprije usmenim putem podsjećaju kako dokapitalizacija Pavlović banke još nije završena.

 

Ostatak teksta pročitajte na portalu Oslobođenja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook