PRIKUPILA SE VREĆA NOVCA, PROLILE RIJEKE SUZA

Životna priča Mostarke koju je spasilo njemačko srce: Činilo se da nema izlaza, a onda se dogodio sretan kraj

Nedjeljni magazin12.06.17, 12:01h

Životna priča Mostarke koju je spasilo njemačko srce: Činilo se da nema izlaza, a onda se dogodio sretan kraj
Izgledi su bili nikakvi, no ova priča je, sada je jasno, predodređeno imala sretan kraj. Prikupljena je vreća novca, prolivena rijeka suza, milijun dlanova skupilo se u molitvu i akcija je uspješno privedena kraju

 

Navršava se tačno deset godina otkako je u djevojčici iz Mostara zakucalo novo srce, za koje je punim plućima disala cijela Hercegovina.


„Pomozite 14-godišnjoj Mariji. Djevojčica, učenica osmog razreda, treba novo srce, staro otkazuje. Za operaciju je potrebno 300.000 eura“.


Tako su prije desetak godina pisali svi tadašnji mediji u Hercegovini, Bosni i šire.


Dnevni list je prednjačio u nastojanju da se se javnost što više digne na noge, da djevojčica anđeoskog lica preživi.


Izgledi su bili nikakvi, no ova priča je, sada je jasno, predodređeno imala sretan kraj. Prikupljena je vreća novca, prolivena rijeka suza, milijun dlanova skupilo se u molitvu i akcija je uspješno privedena kraju.


Kada su iz Innsbrucka počele stizati lijepe vijesti, Hercegovina je odahnula.

 

marija-soce-2


Marija se udaje


Borio se grčevito za Marijin život i pokojni joj otac Dragan koji je preminuo 2011, ali i majka Marina; 24. juna navršiti će se tačno deset godina otkako je u djevojčici iz Mostara zakucalo novo srce, za koje je punim plućima disala cijela Hercegovina.


Marija Soče sada ima 25 godina, a u avgustu ove godine se i udaje. Završila je fakultet, a sada na birou čeka posao. Dakle, živi posve običan život, što je nekada bio samo nedostižan san.


Povodom desete godišnjice ozdravljenja Dnevni list je kontaktirao Mariju Soče, o čijem novom životu donosi priču koju možete čitati OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook