Rezultat izlaznih anketa

Izbori na Kosovu: Ramuš Haradinaj proglasio pobjedu

Front11.06.17, 21:44h

Izbori na Kosovu: Ramuš Haradinaj proglasio pobjedu
Koalicija ''PAN'' osvojila je 40 posto glasova na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima, objavila je prištinska televizija ''Klan Kosova'' pozivajući se na izlazne ankete

 

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj proglasio je pobjedu na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima, objavila je prištinska televizija "Klan Kosova" pozivajući se na izlazne ankete.

 

Haradinaj je, na konferenciji za medije po zatvaranju birališta, rekao da je koalicija "Pan" ubjedljivo pobijedila.

 

- Jasna odluka obavezuje vladu Kosova", poručio je on zahvalivši se koalicionim partnerima i pozvao druge stranke da se pridruže radu na dobrobit "zemlje".

 

Koalicija "PAN" osvojila je 40 posto glasova na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima, objavila je prištinska televizija "Klan Kosova" pozivajući se na izlazne ankete.

 

Prema istim podacima, predviđa se da bi opoziciona stranka Samoopredjeljenje mogla da osvoji 30 posto glasova, dok bi koalicija pod vodstvom Demokratske lige Kosova (Isa Mistafa) trebalo da ima 27 posto, piše b92.

 

Direktor televizije Klan Kosova Baton Hadžiu ocijenio je da je to rezultat koji pokazuje da je došlo do velikih promjena, pošto je pokret Samoopredjeljenje, kao samostalna stranka, bez koalicionih partnera uspeo da osigura najbolji mogući rezultat.

 

CiIK je najavio da će tokom večeri izaći sa preliminarnim rezultatima današnjih izbora.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook