REZIME OKRŠAJA NA BILINOM POLJU

Mehmed Baždarević zgrožen Grcima: Iznenadili su nas... Teško je igrati protiv ekipe koja nije došla igrati fudbal

Sport09.06.17, 23:36h

Mehmed Baždarević zgrožen Grcima: Iznenadili su nas... Teško je igrati protiv ekipe koja nije došla igrati fudbal
Nismo imali snage da izdržimo njihov pritisak i prljavu igru. Nismo uspjeli proći grčku odbranu na načine na koje smo željeli - podvukao je Baždarević


 

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević nakon remija sa Grcima na ''Bilinom polju'' rekao je da su Grci dobili ono po šta su došli i da je teško igrati protiv ekipe koja nije došla igrati fudbal.

 

- Teško je igrati protiv reprezentacije koja nije došla igrati fudbal. Nismo bili ubjedljivi i agresivni, iznenadili su nas ovakvom igrom iako smo se imali htijenje, želju i borbenost. Ne bih puno govorio o suđenju sve ste vidjeli.  Morali smo biti tačniji i tečniji u napadu. Ipak, zadovoljit ćemo se s ovim neriješenim rezultatom i idemo dalje - izjavio je selektor BiH.

 

Objasnio je i posljednju izmjenu u toku utakmice kada je Bešić ušao umjesto Kodre, koji je ranije ušao u igru s klupe.

 

- Imali smo igrača pod žutim kartonom a Ognjen Vranješ je igrao pod povredom. Bešić je bio pravi čovjek da uđe u igru u tom trenutku jer su nam trebali njegovi kvaliteti. Ta zamjena je trebala biti urađena ranije, ali povreda Šunjića nam je poremetila planove - objasnio je Baždarević.

 

Dodao je da je znao da će Grci igrati ''prljavo'' i na sve načine pokušati izvuči dobar rezultat, ali da njegovi igrači nisu uspjeli odgovoriti na pravi način.

 

- Znali smo da nas čeka teška utakmica i mnogo problema. Falilo nam je dosta igrača, Pjanić je igrao sa 60-70 posto kapaciteta. Nismo imali snage da izdržimo njihov pritisak i prljavu igru. Nismo uspjeli proći grčku odbranu na načine na koje smo željeli - podvukao je Baždarević.

 

Istaknuo je da do kraja kvalifikacija imaju još četiri utakmice, te da Belgija igra u Grčkoj gdje bi Grci mogli izgubiti bodove, a da bi BiH mogla doći do drugog mjesta sa četiri pobjede do kraja kvalifikacija. 

 

Dodao je da Grčku nikada nije niko potcijenio, te da svi u BiH cijene grčki fudbal, ali da BiH mora raditi na tome da i nju više cijene u evropskim nogometnim krugovima kako se suđenje poput ovog večeras našoj selekciji ne bi ponovilo.

 

(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook