VISPAK OSVAJA TRŽIŠTE

Prodaja se uduplala: Slovenci 'ludi' za bosanskom ka(h)vom, somunima, lokumom...

Biznis Klub08.06.17, 14:24h

Prodaja se uduplala: Slovenci 'ludi' za bosanskom ka(h)vom, somunima, lokumom...
Zanimljivo je da uz 'zlatnu džezvu", kao brand koji predvodi uspjeh, i ostatak asortimana Vispaka, te AS GROUP, kao što su 'klasovi somuni', 'sprindove pice', 'stampi krem' i drugi, bilježe rast na ovom tržištu


 

 

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak u prvih pet mjeseci ove godine bilježi rast prodaje 'zlatne džezve' na tržištu Slovenije za 55 posto u odnosu na isti period lani.

 

Prava bosanska kafa zastupljena je u svim značajnijim maloprodajnim lancima na ovom tržištu sa tendencijom širenja prodajnih mjesta.

 

Zanimljivo je da uz 'zlatnu džezvu", kao brand koji predvodi uspjeh, i ostatak asortimana Vispaka, te AS GROUP, kao što su 'klasovi somuni', 'sprindove pice', 'stampi krem' i drugi, bilježe rast na ovom tržištu.

 

zlatna-dzezva

 

- U prethodnih mjesec dana u Sloveniji smo uspješno proveli kampanju 'Ponos Bosne i Hercegovine' kroz koju smo prezentovali 'zlatnu džezvu' - bosansku kafu i ostale proizvode iz BiH, kao što su 'tops', 'bosanski lokum', 'klas somun' i druge. 'Zlatna džezva' je bila brand lider koji je nosio cijelu kampanju. U saradnji sa maloprodajnim lancima Interšpar, Mercator, i sa trgovinama Kea, organizovana je izložba Guinnessove džezve, uz degustaciju bosanske kafe...- izjavio je Armin Hodžić, rukovodilac prodaje i marketinga u kompaniji Vispak d.d. Visoko.

 

Rast prodaje 'zlatne džezve' i ostalog asortimana AS GROUP na slovenskom tržištu je kontinuiran u posljednje četiri godine, a unaprijeđen je marketing ulaganjima u ovo tržište, kao i stalnim radom kako naših partnera u Sloveniji, tako i timova profesionalaca zaduženih za širenje na nova tržišta, saopćeno je iz kompanije Vispak iz Visokog.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook