foto/ život izgubio u saobraćajnoj nesreći

Na groblju Vlakovo klanjana dženaza Irhamu Čeči: Tužan ispraćaj uz visoke zvaničnike, porodicu, kolege...

Hronika06.06.17, 15:37h

Na groblju Vlakovo klanjana dženaza Irhamu Čeči: Tužan ispraćaj uz visoke zvaničnike, porodicu, kolege...
Od Čeče su se danas na groblju Vlakovo, između ostalih, oprostili član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc

 

U prisustvu rodbine, prijatelja, saradnika i poznanika danas je na groblju Vlakovo u Sarajevu klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop Irhama Čeče, novinara i savjetnika za medije člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Čečo je izgubio život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu u blizini Hadžića kod Sarajeva.

 

Od Čeče su se danas na groblju Vlakovo, između ostalih, oprostili član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc.

 

irham-ceco-dzenaza-naslovna

 

U ponedjeljak naveče je u prostorijama Centra za kulturu Dobrinja - vila Hadžihalilovića održana komemoracija Irhamu Čeči.

 

irham-ceco-dzenaza

 

Književnik Elis Bektaš oprostio se od Čeče riječima: "Bio je dobri čovjek koji je svojim odlaskom postao dobri duh."

 

Komemoraciji je prisustvovao veliki broj Čečinih prijatelja-novinara, ali i onih koji su imali priliku da sarađuju sa njim.

 

dzenaza-irham-ceco-3

 

Irham Čečo je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se u poslijepodnevnim satima u subotu dogodila kod Hadžića u blizini Sarajeva. U nesreći su učestvovala dva vozila, teretni kamion i putničko vozilo.

 

Čečo je rođen 1975. godine u Foči, a pisao je za magazine "BH Dani" i "Stav". Ranije je radio i kao savjetnik u Uredu visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH. Završio je Fakultet političkih nauka u Sarajevu.

 

(Anadolija, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook