Foto / Spas od vrućine

Tuzlaci se osvježavali na Panonskim jezerima: Počelo 'hvatanje' tamne boje

Lifestyle03.06.17, 19:42h

Tuzlaci se osvježavali na Panonskim jezerima: Počelo 'hvatanje' tamne boje
Kupači mogu koristiti dva od tri jezera, te slane slapove. Treće i najdublje jezero kupače će primiti kada budu veće gužve

 

Spas od vrućine mnogi Tuzlaci danas su potražili na Panonskim jezerima.

 

 Iako je turistička sezona zvanično počela 1. juna, još uvijek nema velikih gužvi, obzirom da se špica sezone očekuje krajem mjeseca.

 

 Upravo zato je danas sve bilo idealno za odmor i osvježenje. Čista voda, malo kupača, tako da su i plivači, ali i mame s malom djecom, došli na svoje.

 

 No, najveći broj posjetilaca kompleksa „Pannonica“ došao je radi odmora i „hvatanje“ tamne boje.

 

 - Voda je čista, ali je još hladna. Za mene je sve odlično i ovdje dolazim skoro svaki dan otkako je 2003. godine otvoreno prvo jezero. Kupio sam sezonsku kartu i uživam od jutra do mraka, osim ako padne kiša  – kaže za Fenu penzioner Mujo Sinanović iz Tuzle.

 

 Dodaje da je sezonsku kartu kupio i za suprugu, ali ona ne dolazi u vrijeme posta.

 

 Kupači mogu koristiti dva od tri jezera, te slane slapove. Treće i najdublje jezero kupače će primiti kada budu veće gužve.

 

 Studentica Amela Mešić uživala je na suncu u društvu knjige.

 

 - Nije mi se dalo kupati, sunčala sam se i čitala. Sunce nije jako i baš je idealno za potamniti – izjavila je.

 

 Ipak, očekivala se veća posjeta jezerima, obzirom da je vikend, a nije bilo kiše. U JKP „Pannonica“ kažu da će više posjetilaca biti kada se vrijeme stabilizira.  

 

 Jučer je u Tuzli bilo veliko nevrijeme, pa su se mnogi Tuzlaci vjerovatno uplašili novog pljuska, a osim toga, u vrijeme ramazana, uvijek je posjeta manja, kaže jedan od dežurnih radnika JKP „Pannonica“.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook