Foto / Uživaju u toplom proljeću

Kratke haljine i gola koljena: Lijepe Sarajke preplavile ulice glavnog grada

Lifestyle03.06.17, 17:04h

Kratke haljine i gola koljena: Lijepe Sarajke preplavile ulice glavnog grada
Iako je biometeorološka prognoza za danas najavila relativno nepovoljne biometeorološke prilike, pripadnici svih generacija uživali su u kaficama u ljetnim baštama

 

Posljednjih dana u glavnom gradu BiH preovladava promjenjivo vrijeme u kojem se smjenjuju ljetne temperature i nevrijeme s pljuskovima, ali to nije spriječilo Sarajlije da uživaju na otvorenom.

 

Iako je biometeorološka prognoza za danas najavila relativno nepovoljne biometeorološke prilike, pripadnici svih generacija uživali su u kaficama u ljetnim baštama, a na svakom koraku tu su i turisti koji istražuju Sarajevo.

 

Ukoliko ste i sutra naumili krenuti u šetnju, znajte da je u Sarajevu sutra ujutro moguća povećana niska naoblaka, a tokom dana će biti pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su pljuskovi i grmljavina. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

 

U većem dijelu Bosne i Hercegovine sutra će biti nestabilno vrijeme.

 

Prijepodne bit će pretežno sunčano. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima ujutro će biti magle ili niske naoblake. Jači razvoj oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima će usloviti pljuskove i grmljavinu. Padavine se ne očekuju na jugu i manja je vjerovatnost za pljuskove na zapadu i sjeverozapadu zemlje. Vjetar će biti slab većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna većinom između 25 i 30 stepeni.

 

Što se biometeorološke prognoze tiče, promjenljivo vrijeme, uz smjene sunčanih i kišnih perioda, sutra će loše djelovati na raspoloženje većine populacije.

 

Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

 

Opšta slika će, uz manje padavina, biti ljepša na jugu zemlje, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook