Reditelj ogorčen

Emir Kusturica nakon saobraćajne nesreće: Angažovao sam advokate, nestručnost nas je mogla koštati glave

Hronika03.06.17, 10:31h

Emir Kusturica nakon saobraćajne nesreće: Angažovao sam advokate, nestručnost nas je mogla koštati glave
Nesreća se, inače, dogodila na dionici puta Ljig Beograd, u blizini gradilišta na nadvožnjaku Koridora 11. Vozilo marke „mercedes“, kojim je upravljao Vićentije Savić iz Užica, jedan od najtrofejnijih vozača auto-sporta Srbije i bivše Jugoslavije, izletjelo je iz krivine, dvadesetak metara se kretalo podlogom od nasutog kamena i zemlje, da bi, nakon nekoliko metara „leta“ kroz vazduh, udarilo direktno u zemljani bedem

 

Reditelj Emir Kusturica izjavio je da će njegovi advokati „preduzeti nešto” povodom loše signalizacije na Ibarskoj magistrali koja je, kako kaže, mogla njega i njegovog vozača da košta glave.

 

Kusturica i njegov vozač imali su udes preksinoć oko 23 časa, na putu Ljig—Beograd, u kome je on prošao bez težih povreda, a njegova osnovna zamjerka je to što ulazak u „lakat“ krivinu nije obilježen na odgovarajuć način.

 

„Moj vozač je povrijeđen i haspitalizovan, ja sam ugruvan i osjećam se tako da sam već nastavio da radim“, naveo je Kusturica. Ne zna, kazao je, kako se osjećaju stručnjaci koji su izveli takav građevinski „poduhvat“ na Ibarskoj magistrali. „To što su uradili u najmanju ruku je bahato, nestručno i pogubno, jer saobraćajnom signalizacijom, novouspostavljenu ’lakat‘ krivinu najavili su znakom koji se nalazi u samoj krivini“, rekao je Kusturica, prenosi portal „Iskra“.

 

To je, prema riječima reditelja, trebalo signalizirati bar 200 metara prije izmijenjene trase puta, a ne na samom početku izmijenjene trase.

 

„Moji advokati će preduzeti nešto, ne samo da bi se sankcionisala nestručnost koja je mog vozača i mene mogla koštati glave, nego će, nadam se, otkloniti neshvatljive propuste i spriječiti moguće nove nesreće“, dodao je on.

 

Nesreća se, inače, dogodila na dionici puta Ljig Beograd, u blizini gradilišta na nadvožnjaku Koridora 11. Vozilo marke „mercedes“, kojim je upravljao Vićentije Savić iz Užica, jedan od najtrofejnijih vozača auto-sporta Srbije i bivše Jugoslavije, izletjelo je iz krivine, dvadesetak metara se kretalo podlogom od nasutog kamena i zemlje, da bi, nakon nekoliko metara „leta“ kroz vazduh, udarilo direktno u zemljani bedem, piše „Iskra“.

 

Putari na mjestu nesreće pak tvrde da je signalizacija propisno postavljena i da saobraćajna policija nije imala primjedbi. Vićentije Savić juče je prevezen u užičku bolnicu, gdje će nastaviti liječenje, a Emir Kusturica je oko podneva „nastavio radni dan“ i već danas putuje u Moskvu.

 

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZI8N/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook