intimni ženski kutak

Nosite tange? Doktori savjetuju da prestanete odmah, a postoji itekako dobar razlog!

ŽENA iN01.06.17, 20:51h

Nosite tange? Doktori savjetuju da prestanete odmah, a postoji itekako dobar razlog!
Doktori ne prestaju da upozoravaju na štetnost nošenja tangi. Žene koje često nose tange podložnije su infekcijama i raznim bakterijskim oboljenjima

 

Mnoge žene za donje rublje biraju tange jer se u njima osjećaju seksi, a tako izbjegavaju i ocrtavanje ruba "običnih" gaćica na uskoj odjeći.

 

Doktori ne prestaju da upozoravaju na štetnost nošenja tangi. Žene koje često nose tange podložnije su infekcijama i raznim bakterijskim oboljenjima.


 
Najveća prijetnja je zaraza E. coli, bakterijom koja se nalazi u debelom crijevu. Nošenje tanga - gaćica često negativno utiče na¸prirodnu floru vagine i intimno zdravlje.

 
PH vrijednost u vagini za vrijeme menstruacije se mijenja i to je područje tada podložnije infekcijama. U to vrijeme potrebna je posebna njega i svakako bi trebalo izbjegavati nošenje tangi, poručuju ginekolozi.


 
Žene nerijetko imaju rane na koži oko stidnice i anusa prouzrokovane čestim nošenjem tangi. Uski dio tkanine tangi prislonjen je uz anus za vrijeme nošenja i lako će pokupiti bakterije i neugodne mirise nakon nekoliko sati nošenja, a možda ih prenijeti i na pantalone koje nosite preko donjeg rublja. Stručnjaci savetuju ženama da se suzdrže od nošenja tangi ako imaju blaže oblike inkontinencije, ako vole nositi dnevne uloške i imaju seksualne odnose bez zaštite.

 

(Kurir, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook