BH. ZMAJ USKORO U NOVOM DRESU

Postignut dogovor oko odštete: Detalji odlaska Asmira Begovića iz Chelseaja i prelaska u AFC Bournemouth

Sport30.05.17, 20:28h

Postignut dogovor oko odštete:  Detalji odlaska Asmira Begovića iz Chelseaja i prelaska u AFC Bournemouth
- Dugo sam razgovarao s menadžerom Eddiejem Howeom i vidio sam da je to pravi klub za menem, i želim im pomoći svojim iskustvom na terenu i van njega da naprave još jedan korak naprijed, kaže Begović

 


AFC Bournemouth i Chelsea jučer su postigli dogovor oko odštete, pa će golman reprezentacije BiH od 1. jula 2017. i službeno biti novi član ekipe s Vitality stadiona.


Asmir Begović je u Chelseaju, u koji je stigao iz Stoke Cityja, proveo dvije sezone u kojima je ukupno upisao 33 nastupa u svim takmičenjima te se ove godine okitio naslovom prvaka Engleske. Bournemouth je prošlu premijerligašku sezonu završio na devetom mjestu i u narednu sezonu ulazi s još većim ambicijama.


- Bournemouth je uzbudljiv, ambiciozan klub koji ima sjajnu perspektivu", kazao je Begović te dodao: 

 
- Biti dijelom šampionskog Chelsea je bilo zaista sjajno, ali sada osjećam da je vrijeme da krenem dalje, prije svega jer želim više igrati. Ulazim u vrlo važan period svoje karijere i želim pokazati ljudima koliko mogu i znam. Dugo sam razgovarao s menadžerom Eddiejem Howeom i vidio sam da je to pravi klub za menem, i želim im pomoći svojim iskustvom na terenu i van njega da naprave još jedan korak naprijed.


Bournemouth, s kojim je dogovorio sve uslove višegodišnjeg ugovora, Begoviću nije nepoznat obzirom da je ovdje 2007. bio na posudbi iz Portsmoutha, te upisao ukupno osam nastupa u League One za Višnjice.


Menadžer Bournemoutha Eddie Howe je kazao:


- Asmir je sjajan golman koji je dokazao da je sposoban za velike stvari i to na vrhunskom nivou. U najboljim je godinama, spreman je i pravi je lider na terenu i van njega, tako da je to upravo karakter kakvog smo željeli u našem timu. Podignuće i konkurenciju među golmanima koje imamo trenutno i njegovo iskustvo će biti ogroman doprinos za naše igrače. Radujem se što je s nama i što će biti veoma važan igrač za nas u godinama koje dolaze.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook