UVODE SE STROGA PRAVILA

Estrada u panici: Instagram zabranjuje fotošopiranje, evo kako će svi znati koje su fotografije lažne...

Showbizz29.05.17, 15:27h

Estrada u panici: Instagram zabranjuje fotošopiranje, evo kako će svi znati koje su fotografije lažne...
Instagram uvodi vodeni žig na obrađene fotografije, nakon što je prihvaćen prijedlog stručnjaka iz zdravstvene organizacije Royal society for public health (RSPH)

Na Instagramu se uskoro uvode nova pravila, zbog kojih će se brojne poznate starlete iz regiona naći na mukama jer će morati javno da priznaju fotošopiranje vlastitih fotografija.
 

Naime, Instagram uvodi vodeni žig na obrađene fotografije, nakon što je prihvaćen prijedlog stručnjaka iz zdravstvene organizacije Royal society for public health (RSPH).


Novo pravilo uvodi se zbog činjenice da mnogi korisnici Instagrama, naročito javne ličnosti, svoje tijelo predstavljaju savršeno pomoću kompjuterske tehnike, a to nepovoljno, pa i opasno utiče na tinejdžere i druge korisnike društvenih mreža u kojima njihove savršene fotografije izazivaju nisko samopoštovanje


Nakon ovih informacija odmah su se pokrenuli i zluradi komentari koji su na listu onih kojima će "žigosanje" lažnih fotki nanijeti najviše štete, na prvo mjesto stavili Jelenu Karleušu, koju već godinama prozivaju zbog pretjeranog korišćenja raznih programa za uljepšavanje.


Za njom idu i brojne starlete - Soraja Vučelić, Stanija Dobrojević, Katarina Grujić, Olja Crnogorac, Sandra Obradović...

 

Estradna scena BiH nije tako bogata kao što je to slučaj sa susjedima, ali će se i na ovim prostorima naći žrtve novih pravila na Instagramu pa ćemo uskoro moći da otkrijemo ko i kako izgleda u stvarnom životu - bez fotošopa.   

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook